onsdag 23 juni 2010

Bananrepubliken Sverige


Är för närvarande i Guatemala och där händer inte så mycket. 2 mindre jordbävningar än så länge och igår var det ett rån mot en biograf där 4 rånare kom undan med byte och allting mot 50 specialtränade poliser. Ingen här tror på att polisen är så urusel utan att de fick hjälp att undkomma polisen.
I Sverige åtalas idag Göran Lindberg och hela förundersökningen är hemligstämplad. Varför kan man undra? Denna Göran eller Kapten Klänning har på ett systematiskt sätt under flera år begått övergrepp på unga kvinnor och organiserat eller varit delaktig i gruppsex mot betalning. Hur han kan ha levt detta dubbelliv utan att någon utomstående misstänkt något är förstås mycket intressant för allmänheten att få ta del av. Men icke sa nicke. Här ska samhällets elit skyddas då Kapten Klänning tillhörde den innersta kärnan då han var en uttalad feminist. Annat var det med General Stigsson där skyddades inget och försvarsmakten fick löpa gatlopp för att ha rekryterat upp en bdsm gubbe till general. Men ingen kritik har framförts när det gäller Kapten Klänning trots att poliser underställda honom klagat bittert under många år.

Detta är en otroligt stor rättskandal som bara tillåts fortsätta. Eliten skyddar varandra i Guatemala och Sverige, enda skillnaden är motiven. I deras fall knarktrafiken och i vårt fall makten framför allt. Det som borde hända är att man tillsätter en haverikommision som utreder varför en sådan störd personlighet kan tillåtas få avancera så högt upp i maktens korridorer och hur vi kan undvika detta i framtiden. Detta var en politisk rekrytering och kanske vi borde stifta en Lex Klänning som förbjuder politiska rekryteringar?

Bananerna är godare i Guatemala!

4 kommentarer:

 1. Bra artikel som belyser likheterna mellan två korrupta samhällen.

  SvaraRadera
 2. Det som är trist och lite läskigt är att vi i Sverige lider av en av de 7 dödsynderna, högmod. I Sverige förekommer inte korruption, punkt. Detta gör att människor som GL har fritt spelrum stt härja runt i decennier.

  SvaraRadera
 3. Skydda samhällets elit? Du har inte funderat över om det finns skäl att skydda offren, och att det motiverar sekretessen?

  SvaraRadera
 4. Visst finns det det. Det är trasiga tjejer som Kapten klänning utnyttjat. Den nu släppta fup:en innehåller en mycket klantig maskering plus 400 sidor som fortf. är sekretess på.

  SvaraRadera