måndag 21 juni 2010

Miljonärskorna tycker om varandra

Liza Marklund bor till vardags i Spanien. Om det beror på klimatet eller om hon vill minska sina skatter vet jag inte men nu så hyllar hon Mona Sahlin för att de bägge vill se ett solidariskt Sverige. Man kan spy för mindre. Liza som byggt sin karriär på lögner och ren rasism hyllar nu Mona som aldrig haft ett civilt jobb och som fötts in i den politiska adeln. Hur dessa maktens damer nu hyllar solidariteten är ju bara ett hån mot alla som inte har det lika förspänt.

Detta är ju bara ett tydligt bevis på att valrörelsen blir en orgie i smutskastning och att vi tyvärr följer den anglosaxiska världen där trianguleringens konster gjort att politiken bara består av personlighetsbedömningar. Här förlorar dock Mona stort mot tvålkoppen Fredrik.

Trist utveckling och som ett brev på posten så hängde netroots bloggdroider på som tex högberg och Andersson. Man kan undra om de har något liv förutom att gå i partiets ledband? Nu skriver 2 av bloggdroiderna från vardera sida i SVD om att de inte ska smutskasta varandra och att detta är ett hot mot demokratin när i själva verket partiernas omättliga behov av makt som resulterat i trianguleringen är det verkliga hotet. Tänk lite själva Johan och Kent. Det kan göra ont i början men efter ett tag är det befriande.

7 kommentarer:

 1. Dacke!

  Bra skrivet, som vanligt. Visst är det ett hån när dessa två maktens damer talar om "solidaritet". Trots Liza Marklunds alla miljoner har hon aldrig bett Elisabeth Hermon om ursäkt för att hon förstörde Hermons livsverk och hela hennes liv. Än mindre har hon ersatt hennes skador. Istället har Liza Marklund utnyttjat historian för sin egen vinnings skull. Solidaritet?

  SvaraRadera
 2. Stämmer bra. Hon precis som sin kompanjon ex. maoisten Guillou är bara ute efter makt och det finns inte ett uns solidaritet i deras kroppar.

  SvaraRadera
 3. Nils D: Blir ledsen för att du glömde länken till mig!!!

  :-)

  p

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset. Det är fixat nu, Finns det bara en Andersson som S-bloggar?

  SvaraRadera
 5. Missa inte krönikören Julia Caesars knivskarpa samhällsanalyser:

  http://www.korta.nu/jc

  SvaraRadera
 6. Lägger till dig på min bloglista tror jag. Se fram emot fler besökare.

  SvaraRadera
 7. Nils,
  Bra och det är för bedrövligt att du har rätt! Människor är människor. Som sådana är vi alltid oss själv närmast.
  I det perspektivet är solidaritet bara ett ord bland många. Ett ord utan annan innebörd än utopi, vilket med all önskvärd tydlighet visas av Marklund och Sahlin.

  SvaraRadera