tisdag 24 maj 2011

Bodström har vettiga åsikter!

Trodde aldrig att jag skulle skrivit denna rubrik men skam den som inte kan ändra sig. Han blev nyss intervjuad i TV4 nyhetsmorgon och la där fram en hel del vettiga åsikter om dels tillståndet inom socialdemokraterna och dels vad dom borde göra.

 • Kapa banden till LO
 • Byta namn
 • Demokratisera internt
 • Tidsbegränsa uppdragen
Varför kommer dessa förslag nu när han inte är aktiv? Vidare så tyckte han att valet av Juholt var ett skämt med 350 delegater på kongressen och ingen motkandidat. Sedan avslöjade han det vi andra redan vet att hela havet stormar internt inom S och att speciellt i Stockholms stad och länet. Motattacken mot Bodström har redan rullat igång. Den minskande skaran lojala nätnötter gör vad dom kan.

Det som solkar ner Bodströms omdöme är när han gav Kapten klänning förlängning på sitt förordnande trots varningar från sin presssekreterare. Jag har själv träffat Kapten klänning IRL och mötet ger mig fortfarande rysningar längs med ryggraden och hur andra inte kan uppfatta hans brist på empati är oförståeligt.

8 kommentarer:

 1. Men ärligt, hur kan du ge någon kritik för att de inte förutsåg att Kapten Klänning var en sån jubelidiot?

  Man kan ju inte gärna omplacera någon för att en medarbetare har "en dålig magkänsla". Det är ju jävligt lätt att säga i efterhand, men betyder inte så mycket i stunden.

  SvaraRadera
 2. Detta är ju en efterhandskonstruktion av Bodström då hela poliskåren i Uppsala län gjorde ju revolt och tänkte sluta om Kapten Klänning fick fortsätta. Det han medger Bodström och det är ju en öppning är att det fanns kritiker även på departementet.

  Kapten klänning har alla sympton en psykopat har, dvs klarar inte av komplexa arbetsuppgifter, grandios självuppfattning, storslagna projekt och ständiga konflikter med medarbetare.

  SvaraRadera
 3. Nils

  Jag tycker att Thomas har vettiga idéer nu när jag läser hans bok men kan konstatera att fegheten slår igenom. En fråga som gnager i mig, som slåss för de idéer som han ger uttryck för, är att han torgför dessa först nu. Inte när han hade alla möjligheter i världen att genomföra det han nu anser.

  Det är inte utan opportunism och eftersom vi, ÖKK, slåss varje dag internt mot de antidemokratiska krafter och den sunkiga kultur som genomsyrar partiet har torgfört detta under en längre tid. Då satt Thomas tyst på läktaren. Utan att lyfta ett finger när vi blev hudflängda internt. Nu torgför han det utan risk.

  Falskt. Och lika klandervärt som de företeelser som han kritiserar.

  //JW

  SvaraRadera
 4. Visst är det fegt och Bodström är en typisk opportunist, kanske den största vi har i Sverige. Varför har han tex en advokatbyrå ihop med Borgström som överhuvugtaget inte borde få kalla sig advokat efter alla fadäser.

  Däremot sakpolitiskt håller jag med honom.

  SvaraRadera
 5. Hej
  Jag har mest förhållit min kritik till hans agerande kring valrörelsen och inte tagit ställning till hans sakfrågor i politiken. De tänker jag möjligtvis återkomma till när jag läst boken (väntar på den på biblioteket). Så min kritiska grund är detsamma som Johan Westerholms. Läs
  http://hogbergstankar.blogspot.com/2010/10/brev-till-bodstrom.html

  SvaraRadera
 6. Hej Peter,

  Han är en opportunist och som sådan hoppar han från tuva till tuva beroende på vad som gynnar honom. Knappast solidariskt men men vill ni vinna val så kanske ni måste svälja förtreten...

  Att inte läsa sina egna propositioner, komma full till pressträffar osv osv tyder på stor raljans.

  SvaraRadera
 7. Rosa elefanten i det socialdemokratiska rummet
  http://www.dagensps.se/opinionen/artiklar/2010/10/26/21350027/index.xml

  SvaraRadera
 8. "Varför kommer dessa förslag nu när han inte är aktiv?"

  Ja, tänka sig... :) Det beror nog främst på hur man definierar aktiv och i relation till vad. I relation till sin egen politiska karriär inbillar jag mig att den kör på för fullt redan nu.

  Om ett par år skulle jag bli överraskad om inte detta kan ses på som startskottet för vad som då realiserats för Bodis:

  http://www.bodstromsamhallet.se/2011/05/usa-ar-konstigt.html

  SvaraRadera