lördag 14 maj 2011

Veckans Joe Hult


Man kan undra varför jag bara skriver om Smålands svar på Kim-Jong Il. det hela är mycket enkelt. Han är ett praktexemplar på det som denna blogg hela tiden vill bevisa, nämligen att den representativa demokratin har nåtts vägs ände och att de som utses inte kan fatta klokare beslut än vi själva och därmed faller legitimiteten i systemet. Det finns givetvis fler än Juholt som faller inom denna kategori. Vi kan ju ta Monica Green som ett annat exempel. Denna strävsamma kvinna från Skaraborg har envetet kämpat på om förbud mot djursex. Det verkar ju självklart men som många påpekat så finns en gränsdragningsproblematik vilket inte hindrat Monica att klampa runt som en yr elefant i ett glashus och bli riksdagens drift-kucku nummer ett. Det borde för alla medvetna partiledare göra att ovannämnda hamnar i kylboxen men inte för Håkan som aldrig verkar läsa något i den digitala världen. Han kanske tycker att den digitala världen är lika dumt som att byta namn på Domus till COOP och då har han utnämnt djursex tanten till talesperson för IT frågor. Vips så har hon uppfunnit IT-titti och blivit drift-kucku igen.
Man kan inte annat än tycka synd om nätrötterna som Johan, Peter och frilansen Laakso.

Sedan förekommer rykten som säger att han har stora problem med att rekrytera kompetenta personer till sin egen stab. Det är så att säga tomt i verkstaden och på något vis känns det som om valet av Juholt som ju kuppades igenom av Småland och Dalarna med minimalt support av de välutbildade i partiet, har gjort att alla sitter på bänken vid sidan om och väntar och ser hur det utvecklar sig.

Analysen av detta är ju att partiorganisationen inom Socialdemokraterna är helt fel med starka anställda ombud och regioner som låser varandra i en aldrig sinande maktkamp. Det vi ser är en dödskamp i slowmotion på vårt gamla statsbärande parti som tagit makten för given och därmed en spikrak karriär med löner och positioner som andra bara kan drömma om. Ta bara dottern till Mona Sahlin som fick en tjänst på ambassaden i Washington och gick därmed förbi alla regler på UD och SSU egen dogfighter Anna Sjödin som nu är rektor vars tjänst hon fick direkt efter att ha avslutat högskolan. Helt obehörig hon med.

Sammanfattningen finns här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar