lördag 30 april 2011

COOP ska heta Domus!


Vad hade sossarna förväntat sig när dom valde Juholt som ordförande. De har ju inte förnyat sin politik utan istället har tvetydigheterna haglat omkring oss. Förmögenhetskatt bra/dåligt, fastighetskatt bra/dåligt, butler i tunnelbanan, mona dissar sin egen politik, offentlig förnedring av Monas vapendragare Östros osv osv. , Här kan vi se Juholts förtroende för att ta över och bli statsminister. inte så sannolikt med andra ord. som rubriken säger och detta är Håkans egna ord vilket säger oss andra en hel del om i vilket årtionde han befinner sig, dvs 70 talet ( i bästa fall ). Detta duger givetvis inte då förändringar i samhället kräver förändrad politik.

Nätnötterna som visade lite prov på självständigt tänkande före valet av Juholt, verkar alla ha fallit in i trallen med order från Sveavägen 68 och nyckelorden som kommit de senaste månaderna som barnfattigdom och högerns ekokammare har återanvänts tills den digitala världen spytt på upprapningen. Som jag ser finns det endast 2 självständiga s-märkta bloggare kvar i cyberrymden och man törs inte längre nämna dom för då får dom väl på nöten. Inom Moderaterna är det inte mycket bättre men så är dom ju ocks sosse light och dess ministrar har tagit över sossarnas arrogans som tex Hillbilly Engström och Ulf Krossa alla Kristersson. Den sistnämnde var ju den som Reinfeldt slog med liten marginal när han blev MUF ordförande och som sedan hamnade i politikens kylrum där han harvade runt i division 5 innan han kom till nåder igen. Anledningen måste väl vara att jobbet som socialförsäkringsminister kräver noll empati för att klara av. De grundläggande problemen på arbetsmarknaden som är nyckeln i allt detta har dom inte gjort någonting åt, utan ägnar sig istället åt micromanagement genom att putsa på systemen.

Så, det hela är mycket enkelt: Folk är inte dumma i huvudet och regeringsdugligheten har tagits över av moderaterna och enda sättet att återta denna är att vara ännu mer duglig alternativt att en större skandal kommer. Vidare så kommer säkert sverigedemokraterna att växa till nästa val också det förutsatt att dom håller ihop och inga skandaler.

Så det ser illa ut för Juholt och han kommer att bli en kort parentes i socialdemokraternas ordförandelängd. Frågan är när krisen inom sossarna verkligen ska sippra ner i deras medvetande eller om dom ska fortsätta att leka hela havet stormar med allt färre stolar.

1 kommentar:

  1. Fy fan vilken läskig bild - Ja folk trodde ju på troll förr i tiden och här exponeras trollfar och trollmor i all sin glans! Radarparet att representera det gamla Sverige. Någon måste vara komplett galen? Give att det icke är jag själv.
    mvh TJT.

    SvaraRadera