lördag 23 april 2011

Lex Messing?

Hur kan det komma sig att kommunalpolitiker år ut och år in kan få gynna enskilda näringsidkare utan att det får personliga konsekvenser för dom? Vi förfasades över Motala med sett till beloppen var ju det blähä blaha jämfört med Emmaboda där New Wave Group fått mångmiljonstöd nu tycks den generositeten spritt sig till andra näringsidkare. Det dessa kommunalpolitiker inte fattar är att gynnande av enskilda förutom att det strider mot lagen är som att pissa i byxorna, dvs det är varmt och skönt men bara för en kort stund för det dom säger till alla andra näringsidkare är att håll er borta från vår kommun och passa er för att för att ha något som helst samröre med oss!
Just sättet att sälja egendom utan att gå ut på öppna marknaden är mer vanligt än man kan tro och beloppen blir fort väldigt stora. Mycket riktigt så har Emmaboda ingen framskjuten position i näringslivsrankingen och kommer inte att få heller. Detta tar minst 10 år att reparera och jag har skrivit om dom tidigare. Givetvis borde detta vara förbjudit i lag och med kännbara straff, lex Messing för något annat intryck i politiken har hon ju inte gjort?

Uppdatering: Peter Högberg har skrivit om samma artikel men kommer fram till en helt annan slutsats vilket nog beror på att vi har helt olika utgångslägen dvs jag från näringslivet och Peter från politiken. Jag vill ha transparens i det politiska systemet med ansvarsutkrävande och klara skiljelinjer och Peter et al vill ha makt. Vi kan ju se hur dåligt Kalmar län utvecklar sig och hur politikerna lägger sig i så facit finns redan och jag vinner på walkover. Ledsen Peter ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar