måndag 14 juni 2010

Definitionen på en bloggdroid


Nu när valet närmar sig så verkar de partistyrda bloggarna mer och mer desperata och exemplen är många. Roger Jönsson är ett typexempel, Den lokale Högberg en annan. Men det måste ändå vara Peter Andersson som är arketypen för en bloggdroid. när har han skrivit något som går det minsta utanför partimallen? Däremot hinner han skriva i snitt 3 inlägg per dag på sin fritid.

Det var inte länge sedan de lovade att blogga rent. Minnet verkar kort på dessa droider.

Definition: En bloggdroid är en person vars åsikter är styrda från något partihögkvarter och innehållet i deras blogg ungefär lika intressant som baksidan på en lokaltidning. Mycket text blir det dock.


5 kommentarer:

 1. Nils Dacke, käre vän
  Min deklaration om ren bloggning gäller. Om du upplever att något inte skulle leva upp till det är jag förstås tacksam att få mer konkret kritik. Har svårt att se något som kan betecknas som brott mot den. Om du har uppfattningen att kritik mot sveriges utrikesministers eventuella ansvar i det jag tar upp i det länkade inlägget så har jag skarpa invändningar mot att kritik i det fallet skulle vara "orent". Om du har läst inlägget så vet du att jag inte rakt utgår från att kritiken är riktig utan anför att affären måste granskas.

  Ditt återommande tema om "styrd från partihögkvarteret" visar väl att du själv skulle ha nytta av att tänka igenom principen "Rent bloggande", om du är intresserad av det. Tyvärr verkar inte det vara din grej....

  /peter

  SvaraRadera
 2. Skulle aldrig skriva under det, från 1500 talet och framåt gäller att slå under bältet för att överleva ;)

  Åter till temat: För oss utanför netroots är det uppenbart att ni är koordinerade. Om det inte är från Sveavägen 68 så är det från någon annan punkt i universum.

  vi har ju även en Socialdemokrat som varit involverad i Sudan. Eliasson dock under FN flagg men ett totalt fiasko och en total brist på empati för de utsatta som även Bildt visar. det vill säga maktens män är samma skrot och korn. Motbevisa mig gärna. Ge mig ett exempel på en ledande politiker som engagar sig utan ersättning. Jag känner till en: Jinny Carter och i Sverige Ingvar Carlsson men de sistnämnde var det ju aldrig tänkt att han skulle bli statsminister.

  SvaraRadera
 3. Stavar som en kratta gör jag också!

  SvaraRadera
 4. ND: jag överlever dina stavningsmissar :-)
  Att vi samlas, har meilkontakt osv är sannerligen inte någon hemlighet. Om detta har vi till och med gjort om berättat om filmen "NetRoots - the movie".

  "http://peterlandersson.blogspot.com/2010/03/netroots-movie-med-en-utmaning-till.html

  Däremot har aldrig och kommer aldrig någon annan än jag själv att tala om vad jag ska skriva om. Inte ens Sveavägen 68. (möjligen är det så att ex Svenska Dagbladet påverkar mina inlägg i betydligt större utsträckning än "partihögkvarteret".

  Om det finns skäl att kritisera en sosse så ska det förstås göras. Men det förändrar inte sakfrågan när det gäller dagens sittande utrikesminister. Och vill skillnad ändå på FN-uppdrag (även om jag inte kan ditt exempel ovan..) och att sitta i ett oljebolags styrelse.

  I inläggen har jag också reagerat på att han (Carl Bildt) dels säger till Ekot (mycket riktigt) att han inte ska ha synpunkter på en juridisk granskning. Men på bloggen gör han tvärt om och hänvisar till en rapport på Lundin oils hemsida, som ska belägga oskulden. Det är lite magstarkt.

  i all vänskap

  P

  SvaraRadera
 5. Alla vet ju hur Carl Bildt är. Om inte så kan man ana en mycket stor arrogans i hans frus insats i Eu parlamentet som hon/dom verkar ta med en klackspark. Det borde finnas mycket klara regler för engagemang i bolag för politiker. Kanske dags att knåpa på en politikerbalk?

  SvaraRadera