fredag 9 april 2010

Frälset vill skärpa straffen

Precis så förutsägbart som man bara kunde förvänta sig av Bodström och Borgström så kommer de nu ut med mer förslag om skärpta straff inom sexualbrottsområdet. Att detta skulle ligga dom varmt om hjärtat är det knappast utan enbart ett försök att knipa röster inför valet.

Att vi precis har haft en debatt om rättsäkerhet mot Ask dåraktiga förslag där Bodström sällade sig på motståndarsidan verkar inte bekymra radarparet speciellt mycket.

Att Borgström är inblandad upp över öronen i den största Svenska rättskandal i modern historia som försvarsadvokat åt Thomas Quick verkar inte heller bekomma dom. Inte heller Bodströms inblandning i Kapten Klännings eskapader när han skyddade honom i Uppsala.

Vi har en eskalerande organiserad brottslighet där man skjuter varandra på öppen gata och istället ska polisen lägga sina resurser på moralbrott där ingen kommer till skada. Vad är detta för samhälle vi skapar?

Jag fattar inte deras drivkraft, kan någon mer klok person förklara den för mig?

Här kan ni rösta om vad som behöver skärpas:

3 kommentarer:

 1. Vänta nu här, Bodströms röstfiskekåthet åsido. Skrev du precis att ingen kommer till skada vid en våldtäkt - eller blandar jag ihop det med att du skriver om att Bodström kritiserade Ask för det där mindre lyckade utspelet med den färglada posten?

  Dacke, igen - var är din fokus.

  SvaraRadera
 2. Att Bodström kritiserar Ask samtidigt som han inte ser något problem med att själv agera advokat samtidigt som han sitter i riksdagen. Det finns ingen klar linje i det han gör. Rätta mig om jag har fel, eller rättare sagt det gör det. Makten går före allt. Ena stunden hjälper han Wallenbergarna att behålla makten genom att försvara A-Aktier i Bryssel, nästa skickar han Egyptier till tortyr utan att blinka och sedan hotar han de kvinnor som blev våldtagna av Geijer och andra politiker på 70 talet att dom inte ska gräva djupare och få upprättelse.

  Att våldtäkter är vidriga är vi nog alla överens om, men även här finns ju en distinktion mellan överfallsvåldtäkter dör offret och förövaren inte känner varandra och de väldtäkter som görs i relationer.

  SvaraRadera
 3. Nils Dacke,
  det leder ingen vart att gräva ner sig huruvida den ena våldtäkten eller den andra är vidrig. Alla är det.
  Problemet med polisen är deras oduglighet. Ett stort antal är avväpnade för att dom inte kan hantera sitt tjänstevapen t.ex.
  I Västervik där det var en snorunge som lade ut ett "hot" mot skolan på nätet löstes mysteriet av FBI.
  I Stockholm sitter dom och fiser vid sina skrivbord alltmedan deras chef involverar sig i de mest delikata sexaktiviteter vi läst om på mycket länge - kanske inte sedan Geijer och Palme utnyttjade småflickor i Stockholm.
  Vi måste sätta oss ner och förstå att vi inte är så bra, immuna mot den organiserade brottsligheten och att allt kan lösas med gulligt samarbete.
  Livet är hårt där ute och rättssystemet måste kunna ta tag i det

  SvaraRadera