onsdag 30 juni 2010

Hasta la vista, Hultsfredo!

Nu har ledningen för hultsfredsfestivalen beslutat sig för att kasta in handduken och ställa in årets festival. Trist utveckling för kommunen och nu sitter man verkligen i skiten när man sent förra året gick in med många miljoner i detta sjunkande skepp. Festivalen har överlevt sig själv och de som styr har för länge sedan tappat känslan för vad som fungerar för dagens ungdomar. De har dock tagit för sig och tagit ut bra löner under tiden i diverse underbolag knutna till den ideella föreningen rockparty. Putte Svensson är den stora entreprenören och inget fel i det men alla affärssatsningar har skett med andras pengar och i de flesta fall med skattepengar. Högst upp på tronen är en vänsterpartist Lennart Beijer och de politiska kopplingen är stor. Hultsfreds kommunalråd Kira Berg har ett förlutet inom rockparty tillika kommunchefen. Här finns fakta om den numera nerlagda festivalen. Av denna fakta kan man läsa att bara Putte är heltidsanställd. Inte mycket till entreprenör där inte.

Man kan boka honom här! Citat:

Vid 15 års ålder var Putte så less på det obefintliga nöjeslivet att han själv tog ansvar för att göra kvällarna lite roligare för ungdomarna i Hultsfred. Föreningen Rockparty som han och ett par vänner bildade kan nu, 26 år senare, titulera sig som arrangör av Sveriges största musikfestival - Hultsfredsfestivalen.

Idag är Putte VD i Rock City som arbetar med utvecklingsfrågor inom musik- och upplevelseindustrin. I december 2006 vann de pris för att vara ett av de tre mest inspirerande entreprenörsinitiativen i Europa.

Putte är en entreprenör som vet hur man förvandlar idé till verklighet - och vet inte minst hur man inspirerar andra till att göra detsamma!Ska bli intressant att se vad Högberg skriver. Inte mycket till (S)kyltfönster i Kalmar län? Behöver vi nämna Oskarshamns kommun också? Mycket att skriva om blir det....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar