tisdag 15 juni 2010

Landsbygdens fiende nummer 1 del 1

Stefan fölster skriver en mycket vass debattartikel om Maria Wetterstrand här. Bra skrivet och det är dags nu att börja granska dessa fiender till ett levande landskap förklädda stadsbor med latten i handen trippandes i asfaltsdjungeln.

Vi vet att en betande äng är vår största biologiska mångfald. För att få en betande äng så måste man ha djur, helst kor, får eller i värsta fall hästar. När sossarna hade makten sist så införde dom efter påtryckningar från MP en djurskyddsmyndighet där okunskapen florerade och många bönder la av och fortsätter att lägga av då vi i någon absurd nit vill ha värre regler än resten av EU trots att vi då inte kan konkurrera på lika villkor. Detta har medfört att vi importerar väldigt mycket kött och importen ökar hela tiden. Tror dessa människor att maten i affären bara finns där och inte har något ursprung?

Detta bekymrar inte Maria Wetterstrand i hennes lyxtillvaro med klippkort på flyget till och från Finland och tillvaron i Stockholms innerstad. Hennes blogg la hon ner. Kanske efter min sågning av hennes energipolitik. Mer om det i nästkommande bloggposter.

3 kommentarer:

  1. Dom vill ha landsbygden under kommande sommarveckor men tycker att myggor och "bajs" i hagen är besvärande.

    När köttbonden skiljer bort kalvarna framme i höst kan han inte göra det över helgen - stadsborna blir då upprörda av att kalvarna "gråter".

    Det du! Hur skall det sluta? Som ett vaxkabinett kanske?

    SvaraRadera
  2. Och vargdjävlarna då? Vi skall utrota mårdhunden för att den inte skall förstöra bär-svamp-människor med dvärgbandmask. Men samma Echinococcus multilocularis som sprids via varg är helt ok att tvingas leva med. Svenska rovdjursföreningens logik är rätt märklig.

    SvaraRadera