lördag 5 juni 2010

Kanske marxistisk feminism dör i år?
Jag har inte gått under jorden utan varit utomlands och det är alltid trevligt och lärande. Som alltid när man är utomlands så dyker välutbildade unga kvinnor upp som tar för sig på ett mycket naturligt sätt. I Sverige däremot ska det kvoteras och diskuteras i oändlighet Vi har en hel armada med genusforskare och till och med genusprofessorer med den DDR utbildade stasi kommendanten Tiina Rosenberg i spetsen. Med dessa galningar så ska alla kurser på universiteten genuscertifieras. Man tar sig för pannan. hur kunde det gå så här snett? I andra länder så sker en utjämning helt naturligt då det är kristendomen som tryckt ner kvinnor så ju mer sekulärt samhälle vi bygger desto mer mer jämlikt. Detta fattar inte Mona Sahlin och frågan är om hon fattar några komplexa samband. Hon är typexemplet på en inkvoterad kvinna som kanske var ett fräscht kort under tidigt 90 tal men nu? Många inom socialdemokratin har också insett detta tidigt. Av den förnyelse som skulle komma har vi inte sett någonting av och nu är dom plötsligt efter alliansen i opinionsundersökningar och jag är inte den minsta förvånad vilket jag skrivit om tidigare.

Det man kan hoppas på är att den i Sverige förhärskande marxistiska feminismen dör med henne utgång ur aktiv politik. Denna amöba som till och med så kallade liberaler tagit till sitt bröst som Bigotta Ohlsson är inget annat än en ideologisk meltdown eller strävan efter makt och då kan man gå över ideologiska lik.

Sverige kommer med glädje att välja en kvinnlig, queer, tvåkönad, lesbisk statsminister så länge denna person är mer kompetent än rivalen på posten. Unde tiden kan vi andra poppa popcorn och skriva dödsrunor över statsfeminismen i väntan på valet.

Och DN denna seger är enkel.

(Kvinnan på bilden är Argentinas president Cristina Fernandez de Kirchner )

5 kommentarer:

 1. Det är precis lika förnedrande att FÅ ett jobb enbart pga att man är kvinna som att INTE få det av samma skäl .. enligt min uppfattning.

  Ingenting fungerar med en ledare som fått jobbet på annat än ren kompetens .. och nu ser vi resultatet, eller hur?? Den ende mannen, med det minsta partiet, är den som får damerna att dansa ...

  SvaraRadera
 2. Visst är det så. Hmm är det sista stycket en gåta? SD är väl de minsta men jag tvivlar på Jimmies dansanthet.

  SvaraRadera
 3. hahaha .. ibland råddar jag in mig i mina egna resonemang. Jag syftade närmast på den rödgröna treoenigheten! ;-)))

  SvaraRadera
 4. Dacke!

  Väl skrivet som vanligt! Visst är vi redo för en kvinnlig statsminister och även en som är lesbisk, queer eller what ever. Men kompetens står alltid i första huset. Och det saknar Mona på alla plan!

  SvaraRadera
 5. Min teori om Mona är att hon till skillnad från förut inte längre har denna fingertoppskänsla äver vad som är på gång i samhället. Detta kan också bero på att samhället med sociala medier till hjälp också är mycket med mångfasetterat och den oheliga treenigheten Politikerna-Media-populasen inte längre finns. Förr kunde media sätta agenda ohotat. Det går inte längre.

  SvaraRadera