onsdag 15 september 2010

Lars Ohly smsade 1989!!!!

Vår kamrat Lars Ohly eller Ohlyckan som han kallas här i Småland. Smeknamnet har han fått efter att ha besökt det landstingsdrivna sjukhuset i Oskarshamn med noll i köer som nyopererad på ett privatsjukhus. Lysande Kamrat Ohly. Sedan visade han sitt rätta humör när han ställdes mot väggen av en journalist angående könsfördelningen i partiet. Här finns mycket att göra för nästa partiledare om man säger så.

Men dagens utspel i Uppdrag granskning slår ändå det mesta när han pressades av reportern att prata om Berlinmurens fall och om han var ledsen eller inte. Pressad som han var kläckte han ur sig det otroligt smarta att hans bästa kompis ( oklart vem ) var i Prag när allt hände och kunde därmed skicka sms till kamrat Ohly om saken. Observera att detta vara 1989.....

Detta klipp är från denna snart berömda blundern och 7,34 minuter in i klippet så kommer det. Då kamrat Ohly befinner sig i teknikens framkant för att uttrycka sig milt så säger vi: Beam me up Ohly!
Vi kan konstatera att 2010 inte kommer att bli Ohlyckans år. Kuba ska banta sin offentliga sektor med 500.000 människor och dessa ska in i den privata där de förmodligen är tänkt att göra mer nytta. Hur förklarar Ohlyckan detta faktum att favoritstaten nummer 1, Kuba tänker effektivisera sin statsapparat?

Uppdatering: nu har det uppmärksammats lite som tex i Expressen och mina bloggkollegor I Grevens tid, Anybody och Svensk Historia.

7 kommentarer:

 1. Kort sagt. Lars Ohly var ledsen över att muren föll.

  SvaraRadera
 2. Värst vad tidigt du var upp. Har du redan mjölkat getterna Cornucopia? Jo, nog var han ledsen alltid men kompisens SMS blev han nog glad över. Det kanske till och med var en socialistisk uppfinning allt detta med telecom vem vet? Ohly säkert!

  SvaraRadera
 3. Getter? Blä, luktar illa. Nej, att disponera sin egen tid ger lite konstiga resultat ibland. Vaknade och kunde inte somna om, ingen idé att ligga kvar och försöka. Börjar väl bli gammal gubbe antar jag?

  Tror att Ohly uppfann Internet också.

  SvaraRadera
 4. ooh shit sherlock. Har vi tur får vi in ett geni i regeringen på Söndag med andra ord!

  Getter är fantastiska djur som inte luktar illa om man låter dom gå i frigång. Tyvärr var jag tvungen att välja mellan dom och frugan för några år sedan. Saknar dom mycket ;)

  SvaraRadera
 5. Jag är fullständigt övertygad om att det var kompisen och den gamle lagkamraten Nacka Skoglund som stod som avsändare på detta banbrytande sms.

  Det vilar något MAGISKT över Vänsterpartiet .. vad som helst kan hända .. otrooooligt spännande!!!

  SvaraRadera
 6. Visst är det? Vips så kanske man blir beamad till någon annan galax som är röd och där alla är solidariska och inte elaka!

  SvaraRadera
 7. Så slipper man spola....http://www.youtube.com/watch?v=JQG8ZYqB2is

  SvaraRadera