onsdag 29 juli 2009

På MP's gård är grisarna finast


Så då har ett gammalt Språkrör från miljöpartiet, Marianne Samuelsson utmärkt sig och visat sitt rätta ansikte.

På en bandinspelning hos Länstyrelsen på Gotland så uttalar hon sitt oreserverade stöd till en enskild näringsidkare som överträtt lagen och ger denne dispens på strandskyddet med motiveringen att Gotland är beroende av sina företagare och alla kan inte sparka sand.


Marianne var språkrör tillsammans med Birger Schlaug, man kan undra om även han nu när han börjar bli gammal, överger sin gamla kritik mot tillväxtsamhället och förordar stöd till enskilda näringsidkare.

Principen likhet inför lagen gäller inte i Sverige och tydligare än så här blir det inte. Tack för hjälpen att förtydliga detta Marianne!


Media: DN, SVD, AB, Expressen,
Media: SVD1,

14 kommentarer:

 1. Göran Persson och (s) gav HM-Stefan Persson exakt samma gräddfil på 90-talet, dvs slippa betala förmögenhetsskatt för att inte flytta utomlands.

  Nu är länsstyrelsen på Gotland flexibla för att PayEx som är den överlägset största privata arbetsgivaren ska stanna kvar på ön...

  Hade det vart mer "rätt" att sitta på sina höga moraliska hästar, och se sveriges fattigaste kommun tappa 50-100 miljoner i skatteintäkter, höja skatten till 40% OCH stänga skolor och äldreboenden, allt för en plätt land mellan 250 och 300m från stranden?

  SvaraRadera
 2. Likhet inför lagen är en princip. Om vi bortser ifrån denna princip, vilken ska gälla? Ska vi kunna muta oss fram också, är det ok? Även Oskarshamn har gynnat Scania i byggärenden så Gotland är inget unikt. Det unika är att hon spelades in.....

  Socialdemokraterna har i alla tider gynnat storfinansen på bekostnad av alla andra företagare så där följer hon en fin gammal (S) tradition.

  SvaraRadera
 3. Marianne Samuelsson har gjort det som alla andra politiker och pampar gör smiter undan i en egen fil. Skillnaden mellan Marianne och de andra är att de sällan eller aldrig berättar om det på band. Snarare vid de fiiina middagarna gänget emellan.

  SvaraRadera
 4. Hörru Anonym!

  Menar du att Herr Max skulle flytta hela sin verksamhet om han inte får begå lagbrott i länet där han bor? Det tror inte jag!

  SvaraRadera
 5. Hur många potentiella entreprenörer drar sig nu för att överhuvudtaget tänka på Gotland som etableringsort på grund av det här?

  SvaraRadera
 6. ska vi hela småland till herr kamprad oxå....
  ska vi ge bort vårt land till feodal-herrarna
  o vad händer med nästa generation när dem sålt sina företag till riskkapitalisterna...?

  SvaraRadera
 7. Ett exempel på korrupt politik och maktmissbruk, som det verkar. Och det visar hur farligt det är med beslutet från 1 juli att "mjuka upp" strandskyddet. Vilka politiker i fattiga kommuner kommmer att kunna stå emot trycket från "framgångsrika" entreprenörer? Låt oss skapa en stark opinion för att riva upp beslutet om ändring av strandskyddslagen!

  SvaraRadera
 8. @Tobbe, en politiker tänker inte längre än 4 år och det är nog en maxgräns ;)

  @Björn: PÅ Gotland kan undra hur dom resonerar men vi har ju också tusentals sjöar där vi nog kan luckra så att åtminstone jag får en tomt!

  SvaraRadera
 9. För en grönsakskommunist är väl inte steget långt till grisfarmen. Hon har uppenbarligen socialiserats in i det korrupta tänkandet som man tyvärr sett exempel på i diverse ungdomsförbund m.fl poitiska sällskap. En del tror att de är lite bättre människor och att de därmed kan bevilja sig själva och de man upplever som lika fina förmåner som inte kan komma alla till del. Fina ideal förvandlas snabbt till dubbelmoral för en del inom makteliten.

  SvaraRadera
 10. Anonym: Jag gillar ditt uttryck "grönsakskommunist". Fast "de bruna" passar bättre, tycker jag, både när det gäller fysiken (brun färg = röd + grön) och politik.
  - Fanta

  SvaraRadera
 11. Samma här, grönsakskommunisterna som vill styra över oss växte ju till precis när kommunismens gick in i si Nirvana efter Berlinmurens fall.

  Annars är nog den gode Marianne rökt. Hon är ju outad och säkert hatad av sina anställda på länstyrelsen och vi lär oss ju aldrig att topppolitiker vars karriär bygger på vassa armbågar och intriger, blir urusla chefer.
  Hon sparkas eller avgår frivilligt, saknad av ingen.

  SvaraRadera
 12. Du kan vara lugn vad gäller mig...:-)

  SvaraRadera
 13. Re Anonym!
  Gällande förlorade skatteintäkter så betalar bolaget skatt till staten, så vart bolaget flyttar är ointressant. Att verksamhetsställen skall flyttas känns mindre troligt.
  Det hela är ett fullständigt feltänk, och vi får hoppas man lär sig en läxa ute i länen.
  Att jmf med stöd till storföretag är lite märkligt, det hade varit en helt annan femma om företaget ville ha hjälp med industri/kontorsmark.

  SvaraRadera