torsdag 23 juli 2009

klimat talibanerna och vad ska vi göra?

Så nu har en aktiv topppolitiker ihop med f.d. skrivit en debattartikel i SVD om klimatet. Inte en reflektion om klimatet i sig utan bara hur dom ska omfördela resurser. Detta är det stora problemet idag. Under 30 tals depressionen när de flesta infrastrukturjobb fortfarande var manuella var det enkelt att förstå hur samhället och utvecklingen hängde ihop. Bygg motorvägar så åtgår mycket folk och vi får något påtagligt för pengarna. När det gäller klimatet och den teknologi som måste in och var och hur är det inte lika enkelt men om man är politiker så bekymrar det inte dom. Ungefär som Alf Henrikssons klassiska uttryck "Alfabetets användning anar apan aldrig" kan användas med fördel idag för att beskriva politikernas famlande i mörkret.
Just Margit har i egenskap av kommisionär kunnat gjort underverk på till exempel tågsidan men har inte gjort någonting. Hon har ett stor skuld i att EU inte har samordnat sin tågstruktur och att så mycket gods fortfarande går på lastbil.

Även miljötalibanerna vädrar morgonluft och oändliga anslagsfinansieringar och skriver här i DN.

Idag träffas alla energi och miljöministrar inom EU för ett toppmöte i Åre och som demonstrationsprojekt hade Maud tänkt att visa upp Hammarby Sjöstad och ett fjärrvärmeverk. Knappast rocket science och om detta är Sveriges spets så ligger vi och världen risigt till.

Det är den tekniska utvecklingen som tagit oss hit och det är den tekniska utvecklingen som ska ta oss till ett långsiktigt hållbart samhälle.

2 kommentarer:

  1. Det tekniska utvecklingen har tyvärr orsakat att miljön ser ut som den gör(pratar inte om klimatet). Att tekniken skall lösa alla problem är inte särskilt troligt. Teknik utvecklingen har inte som syfte att skapa mer miljövänlig teknik eller teknik för att lösa miljöproblem vi redan skapat. teknikutvecklingen styrs av hur man kan skapa mer vinst...

    Läs gärna mitt inlägg på: http://dark-and-green.blogspot.com/

    SvaraRadera
  2. Vilken dyster framtidsbild! Teknik skapas av människor och inte robotar (än) och sjävklart så måste vi gemensamt bestämma ramar vilket vi i dagligt tal kallar för politik.

    SvaraRadera