torsdag 24 september 2009

Kling och klang åker från Gotland


till Stockholm. Man kan inte annat än förundras över denna vår Svenska polis och dess professionalitet. Rånarna kunde enkelt slå ut hela Storstockholms helikopterverksamhet genom att skriva bomb på en låda. Ingen polis klarade av att gå fram och dra undan paketet. Vi kan ju skylla på Länspolismästaren Carin Götblad-Kling som antagligen är utslagen med krossad knäskål efter äventyret på en stol i sitt hemliga Gotlandshus. En annan som skulle granskas är Rikspolischefen Bengt Svensson-Klang som ägnar sin tid och kraft åt informationskampanjer. Ett tips Herr Klang: Ägna lite tid åt den organiserade brottsligheten och om du måste gå emot yrkespolitikerna så betänk att du har folkets stöd. Men det stora felet med Svensk Polis är inte poliserna i sig utan att hela verksamheten är korrumperad av våra politiker som använder denna grundbult i ett rättssamhälle till att bedriva könskvotering och utse chefer på politiska meriter vilket resulterar i att alla poliser i organisationen motiveras starkt av att inte göra någonting. Vi har nog en av Europas sämsta poliskårer och det är politikernas fel. I Stockholms län är det Kristina Alvedal (M) och Carin Jämtin (S). Givetvis som ett brev på posten så tar dom inget som helst ansvar för det inträffade.
Lärdomen från Olof Palmes mord och utredningen av den gjorde ju att när Anna Lindh så tragiskt mötte samma öde så var de politiskt utsedda polisena borta med vinden eller satt som instängda på vinden? Hur eller hur så fick dom inte leda utredningen då och säkert nu så kommer de riktiga sherifferna fram som kan sitt yrke.

Media: SVD, SVD1, SVD2, DN, DN1, DN3, AB, EX, AB1, SVD3, EX1, DN4, DN5,

3 kommentarer:

 1. Det ska bki oerhört intressant att se utvecklingen i det här.

  Kriminalvården har gjort en oerhörd uppryckning efter alla rymningar (och papetiska polisinsatser). Nu ska faan till att var fånge helt enkelt. Ingen kommer ut annat än den riktiga vägen.
  Bra gjort! Tänk om polisen kunder göra samma "turn around" - tyvärr är det nog för mycket politik som sätter käppar i hjulen.

  SvaraRadera
 2. jag tror tyvärr att debatten kommer att fokusera på fel sak, dvs utse en syndabock av lägre rang för denna fadäs.

  SvaraRadera
 3. Poliserna han fram till brottsplatsen under pågående rån men stod med gapande munnar och stirrade på helikoptern på taket. Att i ett sådant läge använda pistolerna och peppra helikoptern föll dem inte in. Kan vi inte spola Kling och Klang och istället hyra in Harry Callahan från San Francisco så att busarna får någon jämbördig motståndare.

  SvaraRadera