tisdag 8 september 2009

Lyxfrågornas lyxfråga

Frågan om andelen kvinnor i börsbolags styrelser är lyxfrågornas lyxfråga och dessutom en fråga för ägarna om vi vill värna marknadsekonomins fundamenta. Att Gudrun Schyman lärt sig Marx under det dimmiga 70 talet i kollektiven och aldrig släppt teorierna är väl solklart för dom flesta men att den marxistiska läran omvandlats från en klasskamp till en könskamp i Sverige utan att en enda i den politiska adeln reflekterat över det är en skam och visar på den brist på utbildning som dagens makthavare har.

Att just Grudrun Schyman driver denna fråga är ingen slump. Hon inser givetvis att om hon ska få någon som helst genomslagskraft medialt som inte återspeglar FI's andel av de röstberättigande så måste man ta en fråga som kan skapa rubriker och att springa på stämmor ihop med högdjuren drar till sig prasselmedia som vill ha enkla svar på komplexa frågor. Framgångarna för Vänsterpartiet under 90 talet med Gudrun som ledare gjorde att Socialdemokraterna tog över frågan till sig i klassisk triangulering och sedan var steget inte så långt för alla andra partier att anamma Marx med.

Att alliansregeringen inte tar tag i detta utan låter marknaden sköta sina egna företag hedrar dom. Mer märkligt är att folk i näringslivet som tex. Carina Markow trots att hon inser att det finns skillnader mellan uppbyggnaden av hjärnorna och därmed aldrig kan bli 50/50 mellan könen när det gäller risktagande som är en viktig faktor när du vill bygga upp ett företag som entreprenör. Med detta inte sagt att det inte ska finnas en spridning och att denna är positiv. Detta kommer att lösa sig med automatik när dagens unga kommer i maktposition som inte lider av några mossiga ideologier.

Vi skulle lika gärna och med mer berättigande ifrågasätta varför det är så få män bland socialsekreterare och vilken konsekvens detta får. Kanske anklagade män skulle få en annan behandling än idag? Se mer hos daddy. Där om någonstans skulle vi kunna kvotera och det skulle vara enkelt då det är ett statligt monopol och dessutom Gudruns gamla yrke. Kan vi få ett uttalande om detta, Gudrun?

Med tanke på Marx privata leverne med att göra sin piga gravid och dessutom inte ta ansvar för barnet så är det hela absurt för att inte säga komiskt och precis som vi idag skrattar åt vänsterrörelsens excesser under 70 talet kommer vi om 20 år att skratta åt statsfeminismen.

Media: SMP, DT, DN,

2 kommentarer:

  1. Japp. Enkelt som en plätt.

    Problemet med att börja jamsa med är att man måste fortsätta.

    SvaraRadera
  2. Jo men det ska bli intressant att se hur politikerna ska backa ur denna ideologiska återvändsgränd. Antagligen gör dom som vanligt, gräver ner frågan någonstans på politikens avskrädeshög.

    SvaraRadera