tisdag 29 september 2009

Osaklighetens tjänare - Lars Palmgren

Nackhåren reser sig när man hör SR's reportage från Honduras. Dessa är gjorda av Lars Palmgren och språket man använder visar med all önskvärd tydlighet att man tagit ställning i den konflikt som finns mellan den avsatte Presidenten och den nuvarande regeringen. Igår så hette regeringen kuppregimen och oppositionen som demonstrerade den demokratiska oppositionen. Att SR låter sig gå i en parts ledband under en pågående konflikt på andra sidan jordklotet som man har ringa eller ingen kunskap om är alarmerande och stämmer till eftertanke.

Som vanligt nuförtiden så kommer sakligheten från bloggar. El Rubio skriver kunnigt om läget då han bott i landet i flera år. Ulf Erlingsson har en bra uppdaterad blogg med tidslinje. Även Oraklet i Skotland skriver om fenomenet journalister.

Men framförallt ska vi stödja den Honduranska befolkningen till fria val som är oberoende av inblandning från andra länder och despoter. Lars Palmgrens agenda vore intressant att få veta men det kan vi nog bara drömma om i detta konsensus och ryggdunkande media-Sverige. Bara att vänta på den perfekta stormen som ska ödelägga deras fina medieimperier.

Media: DN, SVD, DN1, SVD1,

2 kommentarer: