tisdag 10 november 2009

Klasskamp, könskamp och nu miljökamp?


Året 1989 måste har varit traumatiskt för Kamrat Ohly och resten av bastugänget i Vänsterpartiet. Namnet bastugänget passar för det var precis vad dom gjorde ihop med ledarna
från DDR, Tyska demokratiska republiken. Det är mycket märkligt att vi i det öppna landet Sverige inte vill ta i tång med den nutidshistoria som kan bringa klarhet i hur vi människor tänker och undvika förtryckarregimer i framtiden genom att forska om de kontakter som fanns mellan DDR och Sverige och framförallt de personer som spionerade för DDR's räkning.

När muren nu föll och kommunistblocket imploderade så gick man tillbaka och slickade såren men viljan att kontrollera människor fanns kvar och varför inte glida över på en annan kamp, nämligen att representera kvinnor, 50% av befolkningen och göra dom till viljelösa offer istället? Sagt och gjort, ett talibantal senare och vips hade Vänsterpartiet rekordmånga väljare och Gudrun en stjärna på den politiska himmelen igen. Att syna henne i sömmarna ingick inte i medias planer. Då, innan internet hade slagit igenom så fick hon oemotsagd härja fritt och därmed fick den kollektiva statsfeminismen vara allenarådande under mycket lång tid i Sverige och hade sin topp 2003/2004 innan man började sticka hål i ballongen. Då skulle alla vara feminister och till och med Rasputin Borg har förklarat sig feminist, vilket bevisar med tydlighet vilken karaktärslös person han är. Idag är denna rörelse rejält på defensiven efter alla skandaler där Liza Marklunds uppenbara ljug är bara en av raden och en av dom mest flagranta övergreppen på sanningen. Nu verkar anhängarna till denna kollektiva rörelse bara finnas bland riksdagsledamöterna men att dom är efter sin tid har vi misstänkt länge.

Så vad göra när även statsfeminismen är på utdöende? Jo varför inte hoppa på miljötåget tycker C-H Hermansson nu när Stalin är död och inte längre går att hylla.
"Stalin är en av hela den mänskliga historiens största personligheter. Marxismen, den lära som Stalin behärskade med sådant mästerskap och som han vidareutvecklade till ett nytt och högre plan, förnekar ingalunda de stora personligheternas roll för historiens utveckling. Stalin förstod att ställa hela sin livsgärning i de framväxande, de progressiva, de oemotståndligt segrande krafternas tjänst. Därför blev hans liv så betydelsefullt för mänskligheten, därför blev han en gigant i den mänskliga utvecklingens historia. Att vara kommunist, det är att ha Lenin och Stalin till föredöme. Stalin är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän."

Miljötåget verkar rulla på i hög fart och utkräva drastiska förändringar i samhället för att skydda oss mot CO2. Denna hemska molekyl vars existens hotar att utplåna oss. Att Co2 ingår i fotosyntesen var nog inget dessa miljökämpar la på minnet under de biologilektioner som dom nog gick på men ej förstod. Det bästa som kan hända nu är att vi får en global diskussion om hur vi kan begränsa dessa megalomaners framfart på bekostnad av vetenskap och sunt förnuft och hur vi kan skapa nästa generations demokratisystem när den representativa uppenbart har falerat att klara av att skilja på politisk opportunism och vetenskapliga framsteg.

Lite mysigt är det i alla fall att se kommunisternas blogg. Man kan inte annat än att skratta åt deras galenskap. Antifascistisk skyddsvall...... Vad kan vi säga? Välkommen till djungeln Åsa!

2 kommentarer:

 1. Du gjorde et inlägg på Skp:s sida som de tog in.
  Jag skrev ett inlägg om personliga på-plats-upplevelser i DDR (har släkt där).
  Det censurerades självklart. Sitta och fabla om Det Kommunistiska Paradiset här i Svedala är lätt, men att tåla självupplevda beskrivningar av Den Kommunistiska Verkligheten, det är tydligen att gå för långt för SKP-dräggen...
  Törs man nämna Kirunssvenskarna?? Dom vet, också.
  //ER

  SvaraRadera
 2. intressant är det att kommunisterna i Sverige inte klarar av att göra upp med sin egen historia och världen runt omkring. Kan bero på att dom aldrig själva upplevt förtryck utan ha k kunnat verka i ett öppet samhälle och som en som flydda DDR sa: Bara den som upplevt ofrihet kan förstå.

  SvaraRadera