söndag 1 november 2009

Veckans jakt


Ja då har denna vecka gått då vi skulle fylla på förrådet inför vintern. Småland är verkligen ett fantastiskt landskap med så varierad natur och därmed mycket stor och varierad viltstam. Vi hade med oss vår nya gråhund och det gick över förväntan med honom. Problemet med många gråhundar är att de håller dålig kontakt med hundföraren så att dom jagar mer för sig själva än att hunden jagar ihop med föraren. Inte så med vår och jakten blev lyckosam med gris och kronhjort plus ett gott lager med rådjur. Älgarna var redan jagade sedan premiärveckan och resten av jaktsäsongen ser lovande ut. Säsongen har tack vare eller tyvärr på grund av vildsvinen blivit en året runt aktivitet vilket det tagit ett tag att vänja sig vid då vildsvinen är lättast att skjuta under ljusa sommarnätter vilket kändes väldigt bakvänt först. Annars är vildsvinet en riktig plåga i dessa trakter med jordbruket som dess största förlorare då alla små tegar insprängda i skogslandskapet är idealisk biotop för vildsvin och motsvarande svårt för oss jägare att få håll på grisarna. Annars har veckan varit i prasselmedia precis så förutsägbar man kan förvänta sig. Jan Guillou har försökt slingra ur sin pinsamma KGB samröre med att hävda ungdomlig oskyldighet vilket inte lyckats speciellt bra. Termen nyttig idiot har kanske aldrig varit mer passande.
S kongressen pågår och den är precis så förutsägbar som tidigare kommunistpartiet i DDR med en liten elit som styr. Nu ska dom plötsligt bli ett småföretagarparti och har identifierat kapitalsituation i småföretag som ett problemområde. Grattis till den insikten 30 år för sent. Thomas Bodström kom inte med i VU vilket tolkas av vissa som att han inte tillhör innersta kärnan. Jag tror att han aspirerar på ledarposten ihop med sitt schimpansgäng med Borgström i spetsen. Låt oss hoppas att den dagen aldrig kommer.
Nedräkningen till klimatkonferensen pågår och förhandlingarna gick uruselt för dom som tror på hockeyklubban och andra fantasifoster. Bra för oss andra som tror på vetenskap och mindre makt till klimatcirkusen som har en förkärlek att mötas på exotiska platser runt i världen.

Hycklandets kontinent nummer ett EU: "En paradox i sammanhanget är att EU samtidigt som man vill använda stora summor för att öka skogsarealen i fattiga länder lägger stora summor på att hålla landskap öppna inom unionen."

Försök förstå logiken i det den som kan!

2 kommentarer:

  1. Fin gris. Grattis!

    SvaraRadera
  2. Tog den på studs faktiskt så jag är nöjd. Dock inte med armborstet, man börjar bli gammal ;)

    SvaraRadera