lördag 6 juni 2009

Elitismens kejsarinna, Gudrun


Gudrun vill ju gärna framstå som folkets kandidat nu till EU valet. Opinionssfiffrorna har varit urusla med all rätt då hennes ideologi inte är något annat än en omstöpning av Marxismens där man bytt ut klass mot klass till kön mot kön. Hon verkar bara ha läst en enda bok eller ännu värre ingen bok alls utan bara fått den insupen från andra under 70-talet.
Då hon samtidigt är en mästare på marknadsföring (av sig själv) så har hon kuppat in sig själv i media nu de sista dagarna med hjälp av den nyttiga idioten Benny Andersson som skänkt 1 miljon kronor till hennes kampanj. Detta är fullt logiskt och följer helt linjen om att detta är så långt ifrån en folkrörelse man kan komma.
Precis som kommunismen drevs av en upplyst elit, anser sig Gudrun att även 50% av jordens befolkning måste ledas av en elit ty de fattar inte bättre.
Kontrasten mellan Feministisk Initiativ och Piratpartiet kan inte vara större. Allt sker öppet via nätet och bidragen för att hålla Rick Falkvinge flytande har varit 100,200 kronor från hundratals donatorer.

Anders B Westin skriver bra om detta på sin blogg citat "Men att stödja en kvinna med narcissistiska och manipulativa drag som använder sig av dessa frågor för att vinna makt är en helt annan sak. Det visar med all tydlighet att man kan vara hur duktig på en sak utan att överhuvudtaget förstå andra detaljer i livets karusell."

Att Gudrun fick in helsides annonser i tidningen visar ju att detta minsann inte var någon happening utan noga planerat. Må statsfeminismen ruttna ihop tillsammans med hennes valresultat.

Uppdatering: Nu fick dom 2.2% av rösterna vilket var betydligt mer än vad jag trodde och det var väl Benny effekten då. Miljonären och ex. kommunisten hand i hand sjungandes "In a rich mans world"!

Media: SVD, DN, Expressen, Aftonbladet,

4 kommentarer:

 1. Vi kvinnor som är anständiga i vårt tankesätt, som kan se männen som de människor de är, lika sårbara som vi, lika förundrade över världens orättvisor som vi. Vi behöver inte en Gudrun, vi behöver flera som Benny Andersson som ger oss bra musik och härlig underhållning.

  Sedan kan jag gärna ta emot en spänn eller två jag också...

  SvaraRadera
 2. Vi behöver visst Gudrun! Inget snack om den saken. Även om jag personligen också i den utsträckning det går väljer att se på människor i första hand som individer (och inte som män/kvinnor), så betyder det inte att andra människor också tänker likadant. Det är helt idiotiskt att enbart utgå ifrån sig själv och säga: JAG har inte blivit diskriminerad på grund av mitt kön, och därför behöver JAG inte någon som står upp för min rättighet att bli behandlad lika som mina manliga medmänniskor. Eller ser du till exempel det faktum att män sitter på majoriteten av alla maktpositioner i samhället som en konsekvens att de är mer lämpade för detta än kvinnor? För i så fall har jag inget att klaga på i ditt resonemang om att vi inte behöver någon Gudrun. I så fall är du bara oresonlig.

  SvaraRadera
 3. (kommentaren var alltså en reaktion på i första hand Ramona Franssons kommentar)

  SvaraRadera
 4. @Lina: Samma resonemang som du och Gudrun gör kan man ju säga om män med då det är en extremt liten minoritet som sitter på all makt, dvs klass mot klass kan man fortfarande dra idag men det gör inte Gudrun fr hon inser att den iden dog 1989 när berlinmuren föll. From imorgon så kommer hon och FI att vandra in i den eviga skuggan för förlorade partier och Benny ytterliggare en nyttig idiot med en miljon mindre. Vill ni att jag ska räkna ut till hur många utbildningar i fattiga länder dessa pengar hade räkt som nu gick till Bonniers?

  SvaraRadera