måndag 8 juni 2009

(S)VT socialdemokraternas lakejer


Det var ju nästan en bisarr upplevelse att följa valvakan igår hos (S)VT. Att Piratpartiet gick bra berodde på att dom tog väljare från SD, enligt alla som satt i studion inklusive prasselmedias egen analysguru Wolodarski. En egen enkel analys om man ser till resultaten visar tvärtom att PP är starka i storstäderna medan SD är starka på landsbygden och PP startade bland tekniker med djup IT kunskap, dvs civilingenjörer ochsedan tillkom jurister, knappast SD's kärnväljare. Alla dom som kommit ut på slutet och stött PP ha ju antingen varit journalister eller författare.
Ni kan kolla själva här.

Varför går (S)VT och dess primadonna Marianne Rund(s)tröm i Socialdemokraternas ledband? Är det inte i själva verket så att de är skyldiga att vara neutrala. Professor Sören Holmberg hade lika tunna analyser som vanligt och ingen om varför S och M inte gjorde bra val. I bägge fallen så är toppkandidaterna gamla partisekreterare dvs i högsta grad politiker som passerat bäst före datum och väljare föredrog Carl Schlyter Civ ing kemi kunnig!, Marit Paulsen, bondmora kunnig inom jordbruk och Christian Engström programmerare och IT entreprenör, kunnig inom Internet. Att inte Lena Ek (C) fick fler röster är lite synd då hon har gjort ett mycket bra jobb i parlamentent föregående mandatperiod. Hoppas nu att alla lycksökare inte klarar av att kryssas in. De är tyvärr många.

Trots att jag verkligen inte gillar SD så har dom sin rätt att komma till tals dom med och jag såg inte till dom igår och imorse låter (S)VT Gudrun Schyman babbla på. Hon och FI måste ju ha fått opropertionerligt mycket tid i förhållande till sympatisörer, men detta går ju Gudrun helt förbi.

Bäst igår var att valet i Libanon kunde genomföras utan våld och att valdeltagandet gick upp kraftigt och detta är en stor seger för demokratin. Detta viktiga val kommenterades inte med en viskning av (S)VT igår som vanligt, denna etnocentrerade megafon för (s)tatsmakten.

Media: SVD, SVD1, DN, DN1, DN2, Expressen, Aftonbladet, SVD2,

3 kommentarer:

 1. Bra rutet om SVT!

  Faktum är att de största förändringarna (förutom Piratpartiet) är inom blocken. Vänsterblocket kontra regeringspartierna har hamnat ungefär lika som vid senaste riksdagsvalet. Det borde oroa alla på V-kanten och glädja de som håller på allianspartierna.

  SvaraRadera
 2. Bra Dacke,
  Jag måste erkänna att jag röstade på PP. Av två skäl:
  1. "De gamle" har tappat fotfästet. Alla trampar runt i mitten, talar om för oss vad vi skall tycka och när vi tycker något annat (om FRA lagen t.ex) så skiter dom i det.
  2. I en radiodebatt mellan en PP företrädare (kommer inte ihåg vem) och en Moderat (kommer inte heller ihåg vem) gjorde M-gubben en så pinsamt slät figur vad gäller nedladdning/upphovsrätt att jag bestämde mig på fläcken.

  Den borgerliga dominasen i EU och motsvarande problem för europeisk socialdemokrati gläder mig oerhört.

  SvaraRadera
 3. Kul att det är fler som tycker det är märkligt att dom kommer undan med dessa flagranta övertramp på sin uttalade neutralitet. Alltid är det bara en s.k. Expert som får uttala sig ofta med titeln professor som ska då vara något slags garanti för opartiskhet vilket det inte är. Värst är det förstås när dom rapporterar från utlandet.

  Favoritkanalen Al-Jazeera har alltid 2 som kommenterar och som då debatterar mot varandra plus att hela världen kan ringa, sms:a eller eposta direkt in till programmet.
  När ska SVT införa denna internationella standard?

  SvaraRadera