onsdag 3 juni 2009

Kan vi inte slutförvara politiker istället?
Så då har den politiska organisationen SKB bestäms sig för att Östhammar ska bli den ort där man bygger deras förslag på slutförvar av lätt använt kärnbränsle. Problemet är att det inte kommer att bli så av många anledningar då detta beslut i stort bygger på politiska antaganden som inte längre är giltiga.

 • Då när projektet slutförvar började existerade kalla kriget i högsta grad och Sverige ville för allt i världen inte bidra med spridningen av plutonium och därför var det bara en Svensk lösning som gällde.

 • Samarbeten mellan länder inom Europa EEG som senare blev EU var fjärran från Sverige då. Här är dess historia.

 • Vi skulle 2010 ha avvecklat all kärnkraft enligt folkomröstningen 1980. Nu blev det tvärtom, fortsatt drift och troligtvis nya reaktorer när de gamla tjänat ut.


Citat "- Berget har talat. Berget i Forsmark är tätare och torrare än det i Oskarshamn. Det gjorde valet enklare för oss, sade SKB:s vd Claes Thegerström på presskonferensen ombord på SKB:s fraktfartyg Sigyn på onsdagen." Detta citat säger allt om organisationen SKB och dess fokus på berg istället för det som egentligen borde vara dess fokus nytt och begagnat kärnbränsle. Detta har medfört att SKB forskat om fel saker och för att ta några exempel som lövgrodornas sexliv, nej skämtade bara här är verklighetens forskning:
“Könskonstruktioner, föreställningar om kön och riskupplevelse – en reflektion kring betydelsen av kön gällande attityder till ett slutförvar för använt kärnbränsle.”
Citat "“I den här artikeln kommer vi att – ur ett genusteoretiskt och feministiskt perspektiv – problematisera och reflektera kring dessa skillnader mellan kvinnors och mäns utgångspunkter.”

Hade denna organisation ägnat sig lite åt använt kärnbränsle och tittat utanför ankdammen Sverige så hade man upptäckt att det pågår en massa forskning i området där man idag kan förkorta tiden för slutförvar från 100.000 år till 1000 år. Det är lite skillnad och på något vis känns dessa 2 kommunalråd som nyttiga idioter där dom stod idag, vackert uppställda på podiet. I styrelsen sitter inte mindre än 2 miljonärer på politik, Sören Wibe och Anders Wijkman så dessa 2 herrar garanterar ju en poltitisk lösning som är fokuserad på 70-tals teknik och tänk. Så här går det när man har okunniga människor som ska peta med sina fingrar I varenda syltburk där dom inte har att göra. När får vi höra av en ansvarig politiker att detta område ska vi inte lägga oss i?

Grattis Östhammar till ett slutförvar som aldrig kommer att byggas!

Media: SVD, DN, DN1, DN2, Nyteknik, Nyteknik1, Barometern, Expressen, Aftonbladet, Nyteknik2,

4 kommentarer:

 1. Visst skulle vi kunna slutförvara politiker om politiker hade haft en halveringstid likt kärnbränsle. Dessvärre verkar politiker ha en dubbleringstid där antalet politiker och politruker ökar med 100 % för vart 23:e år. Jämför med Intels CPU-processorer som fördubblar sin kapacietet vart tredje år, finns inget stopp på det.

  SvaraRadera
 2. Gode Gud om du har rätt Gunnar, då har vi snart bara en massa politiker i samhället snart.

  SvaraRadera
 3. Redan på 50 talet skrev Parkinson en bok där han stipulerar en lag, Parkinsons lag som stipulerar denna tillväxt och den är skriven med mycket humor och exempel från en den Engelska förvaltningen där förstås de som organiserade kolonierna hade flest anställda när kolonierna var borta. Vi kan se detta i Sverige med där sjukvårdens akutplatser är minst i västeuropa medan antalet byrå-krater flest. Denna bok borde vara obligatorisk läsning för alla blivande politiker och deras symbioser,byrå-kraterna.

  SvaraRadera