måndag 16 november 2009

Oskarshamn, den sista sovjeten


Denna udda kommun på den Småländska östkusten brukas studeras vid de stora universiteten i Sverige som ett ypperligt exempel på motsatsen till Gnosjö, dvs det är kanske Sveriges mest extrema bruksort.

För att förstå detta måste vi backa tillbaka i tiden och se att staden inte är gammal, lite drygt 150 år och skapades i samband med att man behövde en utskeppningshamn på ostkusten och då passade dödershultsvik ypperligt. Annars är naturen karg och det är Smålands mest steniga del som går ut till kusten, flankerad av Östergötlands slättbygder som går en bra bit ner i Västerviks kommun och i söder Kalmars slättbygder som börjar redan i Mönsterås. Detta har gjort att folket i denna trakt har varit väldigt fattiga och isolerade vilket skapat en speciell mentalitet där Jante sägs vara uppfunnen där och inte i Norge.

Om vi går fram till nutid så har Vänsterpartiet under ledning av Bo Malm fått över 20% av väljarstödet vilket skiljer ut kommunen från alla andra i södra Sverige. Denna Bo Malm är nu 64 år och har fått ett avgångsvederlag på totalt nästan en halv miljon kronor för att inte sätta sin fot mer på sin gamla arbetsplats som lärare. En avskedskram från sina gamla polare i kommunhuset. Denna härskare över vänstern har inte infört nepotism eller det hade han ju... med sin son och sett till att alla V politiker är rena....
Anledningen till att dom fått så många väljare att rösta på dom är att Herr Malm är en äkta populist som gärna går ut i tidningen om allt och inget och kritiserar Socialdemokraterna och vilket får folk att tro att dom är i opposition vilket är en äkta potemkinkuliss. Med andra ord är folk grundlurade och som tack för alla dessa år av stöd så kan nu Bo Malm gå i pension med bibehållen lön.

I Svd har dom uppmärksammat alla de kommunala biståndsprojekten och givetvis har även Oskarshamn utmärkt sig här då de har haft klippkort till Sydafrika och 2005 hade dom ett projekt där Oskarshamns kommun skulle hjälpa Sydafrika med trådlöst bredband då Oskarshamn genom Kalmars län projekt var speciellt kunniga inom området....... Så här gick det med det lokala projektet och projektet i Sydafrika blev säkert lyckat.

Nu så anser dom sig ha den allra bästa hemtjänsten och ser ingen anledning till att konkurrensutsätta den. Nejdå i de blindas rike är Peter Wretlund kung och när resten av planeten har liberaliserats och utvecklats kommer Oskarshamn att var den sista Sovjeten.

2 kommentarer:

  1. Den typen av "sanningssägare" finns lite varstans, man är konstant illojal och hugger sina samarbetspartners ryggen.
    Dock är väl folk trötta på sama gamla sossar, det är väl därför man röstar på ett gäng kommunister.

    SvaraRadera
  2. Bo Malms eget inlägg på ot.se under sin egen artikel säger nog allt. Snacka om att solka ner sitt eget varumärke nu när han går i pension. Han ville helt enkelt inte tillbaka till skolan eller en ny mandatperiod och vips betalade kompisarna ut pengar till honom.

    SvaraRadera