tisdag 1 december 2009

Climategate- skratta eller gråta?

Det finns mycket fakta nu om denna skandal i forskarvärlden och dess kopplingar till den organiserade brottsligheten ursäkta internationella politiken. Alla som tror att det finns en gigantisk komplott bakom detta och att Bilderberg gruppen och våra Svenska nötter i Dalarna, Tällberg foundation med Johan Rockström i spetsen kan glömma det.

Det är mycket enklare än så och att det kan spåra ur så här mycket beror på hur vi homo sapiens är konstruerade, så grälsjuka apor vi är.

 • Vi tycker om att ledas av andra. De som inte gör det är i minoritet. Vi kan se det hela tiden då fokus på person även inom forskningen är total. Det är Darwin hit, Newton hit och Einstein överallt men i själva verket är det verkligheten som dom beskrivit för oss andra på ett trovärdigt sätt, inget annat. Vi såg samma fenomen när Barack Obama valdes och han kommer precis som Bill Clinton att till slut snärjas in i en web av lögner och svek som alla politiker och han kommer att kastas ut med smutstvätten från vita huset.
 • Vi strävar efter makt och inflytande och denna strävan ligger väldigt djupt i våra gener och har säkert funnits på denna planet i mer än 250 miljoner år då alla flocklevande däggdjur och fåglar, reptiler osv har samma strävan. Detta medför att väldigt många av oss hoppar på tåget och ser inte att tåget saknar både förare och räls om tillräckligt många av oss andra redan hoppat på. Klas Eklund är ett bra exempel på detta med sin bok Vårt Klimat och den debatt som kom efteråt. Nu har han blivit ass. Professor i Lund. Grattis Klas och du har alltid lyckats hoppa över till nästa flotta när den du fanns på sjönk.
Nu verkar fördämningen brustit internationellt och flera medier talar om en skandal och politiker står upp och kräver öppen redovisning. Även i Sverige har tex. Professor Ingemar Nordin skrivit om saken på ett mycket bra och pedagogiskt vis. På Second Opinion skriver en Professor Carl-Gustav Ribbing på ett föredömligt klart sätt. Svenska media mörkar fortfarande vilket säger en hel del om den öppenhet och det mandat som media ska ha: Att kritiskt granska makten, har i Sverige blivit utbytt mot: Att liera sig med makten mot folket. DN har precis genomfört en chatt med Sveriges förhandlare som förnekar problemen kategoriskt.

Inte ens av mina favoriter, Professor Hans Rosling, har klarat av att prata sanning om klimatnojan. Detta säger en hel del om debattklimatet som råder i Sverige och grattis till utmärkelsen!

Titta vad som kröp fram under stenen. En ledarskribent från gammelmedia skriver kritiskt om climategate! Gratulerar Per Dahl på Barometern! Nu ligger faktiskt Kalmar län bra till i det som är medias uppgift, att kritiskt granska makten. Tidigare har det varit Västervikstidningen som bloggen i grevens tid skrivit om.

När allt ser som värst ut kan vi alltid skratta lite åt trädringarnas kung, Michael Mann på youtube. Att det var just han som förfalskade data är faktiskt logiskt. Vem hade uppmärksammat hans forskning om han inte med liv och lust hade kastad sig in i klimatforskningen och IPCC? Ingen.

8 kommentarer:

 1. I ett land där terminologins fikonspråk styr makthavarnas retorik, känns dackefejden som ett extra adventsljus för uppgivna själar. Då svenska undersåtar skall övertygas blir följande ord i budskapet liktydiga för att inte offret skall knorra: klimat = miljö, rasism = främlingsrädsla, demokrati = solidaritet. Då vi också lever i en forskarvärld som inte klarar av att göra upp med den religösa historien, är det föga förvånande att muppen Gore lyckas tangera bibelns populäritet med nya fabelverk, då med enbart tron som grundval. F.ö. att FN och EU inte kan få Kina att ställa upp på klimatcirkusen kanske beror på att landet redan har bidragit till den moderna världens största klimat och miljöinsats, genom att barnbegränsa familjerna.

  SvaraRadera
 2. Det viktiga nu är att stoppa cirkussällskapet som kommer snart att landa i Köpenhamn så att dom dels slutar att åka jorden runt på vår bekostnad och dels inte fattar drastiska beslut om att beskatta oss till döds eller införa en värdsregering. I det långa loppet måste vi lära oss mer och inse våra egna begränsningar som den grälsjuka och prestigefyllda apa vi är och skapa ett mer robust samhällssystem som tar hänsyn till detta.

  SvaraRadera
 3. Climategate är det bästa som har hänt i världen på många år ! Vi går nu mot en ljusare och bättre framtid utan dessa falska hot om världens undergång ! Vi kan satsa mer pengar på att minska farliga kemiska utsläpp som dioxiner och farliga tungmetaller som kvicksilver .Vi kan skrota de förhatliga lågenergilamporna som innehåller kvicksilver .
  Hushållen slipper tvångskatter som tynger många människors liv ! Tack till er alla ,som har kämpat i motvind för det som ni har trott på, nämligen rätten att få vara skeptisk till
  klimatuppvärmningsteorierna som har lagts fram som absoluta sanningar av Al Gore och hans gelikar !Den enda som aldrig tvivlar är dåren !

  SvaraRadera
 4. Helt rätt att världen prioriterar fel när dessa megalomaner får härja fritt. Nu drar det igång. Al Gore kommer att sjunka som ett såll.

  SvaraRadera
 5. Jag tror det finns en faktor till i detta. Klimatfrågan är en fråga som blir så stor och komplicerad, med så många inblandade tunga vetenskapsmän och politiker. Då blir man rädd för att våga tro något, dels för att inte gå emot så många skräckscenarioförespråkare, dels för att det känns för stort och för ofattbart. Tror därför följande enkla bildserie kan sätta klimatfrågan i sitt sammanhang på ett både påtagligt och lättfattligt sätt som gör att fler vågar ha en synpunkt.

  http://matsibengtsson.wordpress.com/2009/12/12/nuvarande-temperaturokning-visad-i-sitt-sammanhang/

  SvaraRadera
 6. Intressant och väldigt pedagogiskt! Tack för tipset och länken till din blogg.

  SvaraRadera
 7. Nu när det sket sig i Köpenhamn kan våra miljömatadorer Fredrik och Mattias ta sig hem och ta itu med sitt andrar naturskyddsområde, som vargmördare. Istället för att välja bland ca 1000 frivilliga "naturvårdare" för att hjältemodigt ta död på 27 utrotningshotade vargar. Sätt in flygvapnet, nationella insattsstyrkan, hemvärnet, det är bara att dra en harrang om kommande generationer med darr på rösten. Jävla ynkedom!

  SvaraRadera
 8. Hur 27 vargar är kopplat till Köpenhamn övergår mitt förstånd.

  SvaraRadera