tisdag 29 december 2009

Gammelmedia hänger folk högt!


Så då har VOF utsett årets förvillare och detta år är det Dr. Annika Dahlqvist som förespråkar en lågkolhydratkost.

Man kan inte annat än att ta sig för pannan då det verkar som om VOF bara läst vad gammelmedia skrivit och inte gått till källan direkt.

Århundrates förvillare i Sverige är ju istället folkhälsoinstitutet som under 70 talet propagerade för vitt bröd som vi alla äldre kommer ihåg och nu kört fettsnåla råd med nyckelmärkningen under årtionden och under samma tid har vi ökat och ökat ännu mer i vikt.
Boven i dramat är tidigare GD, Gunnar Ågren, som borde sitta i skamvrån för sina helt ovetenskaplia råd till allmänheten. Detta institut går helt i ledbanden på livsmedelindustrin som tycker att raffinerat socker är finfint i maten. Att dom tycker det är naturligt då socker är billigt och beroendeframkallande livsmedel men rena döden för oss. Vi borde äta mindre än 2 kilo per år och då bara från naturliga källor som frukter tex. Det är kolhydrater vi blir feta av, inte naturligt fett.

Även med masspsykosen om svininfluensan har Annika fått rätt. Det har inte blivit några massutbrott i de länder som inte vaccinerats sig och de som nu har haft influensan naturligt har då ett mycket bättre skydd än de andra som vaccinerat sig.

Att kosten påverkar cancerrisken behöver man inte vara läkare för att inse, det är ju helt naturligt. Så vad är felet med Dr. Dahlqvist?

Dock har gammelmedia med kvällspressen gång på gång spetsat hennes uttalanden för att på så sätt sälja sig själva. Detta är ju inte första gången och frågan är om vi inte ska börja med straffskatter på dessa miljöförstörare som prasselmedia är. Varför ska vi betala stöd till en näring som gång på gång vilseleder oss och som gör allt annat än det uppdrag som de borde ha: Att kritisk granska makten.

4 kommentarer:

 1. Om du tar dig tid att läsa VOFs motivering ser du att ingenting av hennes kostråd finns med i beslutet att kalla henne för årets förvillare.
  Dessutom är det mesta av det som motiverade det hela hämtat från det hon skrivit i sin egen blogg och inte från media.

  SvaraRadera
 2. Håller inte med. jag har inte lusläst hennes blogg om det stämmer som du skrive så borde det vara enkelt för VOF att citera dessa där och inte ta material från prasselmedia som dom gjort nu.

  SvaraRadera
 3. Jag läste följande i GT igår om Annika Dahlqvist:

  Rubriken i fetstil:
  Fettdoktorn får skam-pris.

  Om att priset fått Annika Dahlqvist att fundera över sitt liv säger Aija Sadurskis: -Vi vill att den som får ett sådant här pris tar och tänker efter och lär sig något.Slut citat.

  Då säger jag så här: Om det vore så att vi verkligen skulle behöva ett Vetenskap och Folkbildnings institut hade vi röstat för detta, men vi människor som tvingas leva med alla deras lobbyprodukter, som de får bra betalt att förmedla. Budskapet: Ät 6 - 8 skivor bröd om dagen som basunderades ut under 70-80 talet var ett samarbete med LRF...

  Samma idag, vi skulle skrämmas att ta den förbannade sprutan mot svininfluensan... Jag har inte tagit en enda spruta mot en enda influensa i hela mitt 53-åriga liv och tänker inte ta den mot svininfluensan heller.

  Jag hoppas att Annika Dahlstedt fortsätter att gå sin egen väg och vågar ställa sig upp mot etablissemnaget och tro på sin livserfarenhet och erfarenheter. Annika har aldrig sagt att du måste göra si eller så för då blir allt bra. Hon har helt enkelt gett människor ett alternativ och det är var och en fritt att pröva!

  Gott nytt år Annika om du av någon anledning skulle läsa detta!

  SvaraRadera
 4. @Nils Dacke. Du behöver inte hålla med. Här finns det hon skrivit på sin blogg http://www.vof.se/forum/viewtopic.php?f=16&t=10999
  Så är det något mer du undrar över?

  SvaraRadera