fredag 18 december 2009

Den totala kollapsen av FN systemet

Om inte förr så nu måste väl alla inse att hur vi byggt upp FN inte fungerar. Var det något möte som har varit hypat och där alla viktiga beslut skulle tas så var det på COP15. 130 av världens ledare skulle åka dit, 140 privata jetflygplan och tusentals limousiner för att frakta dessa höjdare till och från och vad kommer ut? Inte ens en liten tummetott. Däremot har ju alla världens diktatorer ännu en gång fått en världsarena att spy ut sitt hat på, undantaget, Fidel Castro och Kim jong Il, annars har vi sett Mugabe där och socialisterna Chavez och Morales som skiter i klimatet men är desto mer intresserade av att sprida sin ideologi.

Vi kan ju vända på steken och fråga oss när FN har gjort ett bra jobb på sista tiden?

Irak - lämnat efter ett bombdåd, Afganistan- Samma sak, Darfur - Totalt misslyckande av vår egen Jan Eliasson som inte verkar bry sig ett dugg om att det dagligen dör människor i området.
Mat mot Olja programmet - Världens största muthärva. En Generalsekreterare som inte verkar fatta hur världens hänger ihop. Åker bara runt och pratar kris. När maten blev dyr - kris, när maten sedan sjönk i pris - kris, klimatet kris. Finansiell kris. Den riktiga krisen dvs FN's pratar ingen om.

Och nu COP15 med en helt korrumperad IPCC bakom som förvanskat vetenskapen till ett slagträ för egen vinning. De kunde inte ens hålla koll på antalet delegater som Bella center i Köpenhamn kunde ta emot och de plockade in 200% för många osv osv osv. Man låter Sudan leda en grupp på 130 länder! En diktatur med blod på händerna. Man tar sig för pannan.

Slutsatsen är enkel. Klimathotet existerar inte såsom IPCC lägger fram den och FN systemet behöver reformeras från grunden då man inte kan blanda demokratier och diktatorer huller om buller och tro att man ska kunna bygga en stabil grund på detta.

Media: DN, DN1, DN2, SVD, SVD1, AB, EX, DN3,

1 kommentar:

  1. Björn Lomborg har blivit CNNs gullgubbe.
    De visar klippet, där han säger att - "OK världen har blivit varmare, det är människans fel. Det går inte att säga att det bara finns en lösning och den kommer att kosta er massa pengar, som IPCC gör. Då sätter sig folk på bakhasarna, vi vill inte var med om det där". De blir helt enkelt skeptiska.

    Hela hanteringen av klimatfrågan är ett enda stort pedagogiskt misslyckande.

    Om det beror på ett korrumperat IPCC, maktgalna politiker eller att problemet helt enkelt inte existerar låter sig inte sägas så enkelt. Antagligast är det en mix av allt.

    SvaraRadera