lördag 10 juli 2010

Dirty politics

Det finns många aspekter och infallsvinklar i denna affär. Den första är att trianguleringen som började i de anglosaxiska länderna och nu spridit sig medför att detta är vad politiken kommer att handla om dvs inte ideologier för de är begravda utan skillnader i karaktär mellan inblandade personer. Knappast förtroendehöjande kan man lugnt konstatera. På 70 talet kunde den dåvarande justitieministern inte bara köpa sex utan även slå eller bli slagen och utnyttja minderåriga utan att det föranledde någon avgång. Då kontrollerade Palme media eller i det aktuella fallet DN som böjde sig.

Sedan skapar det politiska systemet inga bra ledare då systemet redan från början spottar ut alla som är renhåriga. Kom ihåg att Reinfeldt, den leende tvålkoppen, blev boss för MUF först efter en hård strid med Kristersson. Att han sedan läst en massa böcker i ämnet bevisar för mig att han inte är den naturliga ledaren.Att sätta ut sin kompis i kylan så här var inte schysst.

Att Aftonbladet nosar upp denna minst sagt suspekta affär luktar hämnd lång väg då Littorin var en av dom som myntade begreppet tobleronepolitik. Denna anklagelse är ju omöjlig att försvara sig ifrån då media har meddelandeskydd och beskrivningen är allt annat än kristallklar. Lena Mellin har ju tidigare varit som en presssekreterare för Mona Sahlin. Nu gör hon det jobbet.

Den sista aspekten visar att riksdagens ledamöter som alla är FÖR sexköpslagen inte på något sätt är representativa med befolkningen i stort då det kanske är 50/50. Det finns ju andra samhällsfrågor som kanske kanske är större än att jaga några som har frivilig sex där kontanter utväxlas. Som till exempel det dubbelmord i Ronna och den framväxande organiserade brottsligheten... eller kanske inte så organiserad men hänsynslös och ingen rädder för polisen där inte. Detta stör mig oerhört att det kan växa fram samtidigt som man i riksdagen diskuterar färg på kuvert. Det bevisar för mig att de inte representeras oss.2 kommentarer:

  1. Vem av oss hade inte dementerat i stället för att avgå? Orsaken till att inte neka brukar vara att man har bevisningen mot sig och att neka gör det bara värre. Det handlar alltså förmodligen om sexköp och för all del också om köp av svarta tjänster...
    Vem ska försörja Littorin nu? Hoppas han skickas på praktik för arbetslinjen gäller väl? Inte ska han väl hamna i "passivt bidragsberoende"?

    SvaraRadera
  2. Arbetslinjen gäller, inga gräddfiler här inte!

    SvaraRadera