söndag 1 augusti 2010

Haverikommision tack!

Äntligen så börjar man ana en gryende revolution inom poliskåren såtillvida att de som jobbar inom polisen börjar sätta sig upp och ifrågasätta ledningen och hur ledningen tillsätts. I Uppsala där Göran Lindberg var chef under lång tid vill både styrelsen och de anställda se en sanningskommision om Göran Lindberg framfart där, men jag skulle nog vilja se en haverikommision istället som tar ett större grepp då Göran Lindberg visserligen är/var extrem men inte på något sätt är det enda exemplet på länspolismästare som prioriteten någon annanstans.

Medborgarperpektiv skriver bra om ämnet och inkluderar även Thomas Bodström i resonemanget vilket är bra då hans roll måste utredas noga. Som förväntat är bloggdroiderna inom netroots helt tysta då dom säkert fått order uppifrån att inte skriva om ämnet. Peter Andersson snuddar dock vid ämnet då han tar upp den eskalerande våldet i förorterna. Även Niklas skriver om ämnet då statens utsända professorer i statsfeminism lindar in Görans gärningar i psykologiskt flum värdigt de charlataner de är. Det hela är mycket enkelt: Han var en mycket dålig ledare redan från början och frågan som vi borde ställa oss är hur kan en sådan uppenbart okompetent person avancera så långt och få behålla sitt jobb, trots uruselt resultat och intern revolt?

4 kommentarer:

 1. Instämmer helt och fullt med vad du skriver i det här och ditt tidigare inlägg. Men det är inte bara inom polisen som det finns ledningsproblem .. samma sak gäller inom de flesta av våra myndigheter. Förmodligen beroende på att toppositionerna tillsätts på politiska meriter eller som tack för utförda tjänster i stället för efter kompetens. Ett strålande exempel är Försäkringskassan som är en total icke-fungerande koloss där de anställda trevar i fullständigt mörker.

  SvaraRadera
 2. Men om vi börjar med rättsväsendet som ändå på något vis är en grundbult så har vi i alla fall startat i rätt ända.

  SvaraRadera
 3. Du har rätt det är i rättsväsendet det bör ske förbättringar. Jag ser dock stora svårigheter med tanke på Ask och Bodström.

  SvaraRadera
 4. Frågan är vem som är pådrivande och vem som sitter i baksätet. Jag är inte säker på att Ask är den som driver utan sitter där bara och tjänstemännen driver fram lagförslagen. Frågan är förstås vad som är värst..... En maktspelare som Bodström eller nickedocka som Ask?

  SvaraRadera