torsdag 19 augusti 2010

Maffian i Oskarshamn, del 3, El patrones
Så då har vi kommit till del 3 i denna serie. Ledaren för gänget är ingen mindre än Håkan Juholt. Denne Håkan hade sin karriär redan utskakad som spermie då hans far var kommunalråd i Oskarshamn under en tid. Han gick ut 2 årig social med mediokra betyg och fick genast jobb på den socialdemokratiska tidningen nyheterna och därför har han titeln journalist trots noll yrkesutbildning. In i riksdagen kom han tidigt och varit aktiv i försvars och utrikesutskotten. Trots detta finns det inga spår av hans långa tid i riksdagshuset, inga motioner, tal, utspel, ideer osv. noll, zip, zero. Trots detta har han avancerat upp till vice partisekreterare och anledningen till att han kommit så långt sägs vara hans förmåga att gå hem i stugorna. En annan anledning kan vara socialdemokraterna stora dominans i hans hemlän Kalmar. Detta är historia nu då socialdemokraterna verkar gå mot ett rekorddåligt val lokalt. Ni kan se här hur upprörda folk är över hur Oskarshamns kommun styrs. Lokalt sitter Håkan som ordförande i hamnbolaget och vars styrelses sammansättning i högsta grad är politisk. Tanken var att förra kommunalrådet Torsten Carlsson skulle få ordförande posten som tack för trogen tjänst men då en klassisk maktkamp mellan Kristdala och Påskallavik grenarna gick av stapeln så vann Påskallavik grenen och Håkan tog över efter att den ende kompetente sjökaptenen Brundin tyvärr gick bort för tidigt. Även på hans begravning pågick striderna i öppen dager då de båda falangerna inom den lokala maffian eller socialdemokraterna som de också kallas, höll politiska tal.
Nummer 2 i rangordningen är kommunalrådet Peter Wretlund som bor i Påskallavik och tillhör därmed den idag vinnande klanen. Han lyckades med konststycket att gå ut Gymnasiet med Oskarhamns sämsta betyg genom tiderna och ändå komma få jobbet som kommunalråd. Oskarshamn har lyckats med konststycket att komma sist i företagarnas ranking vilket Peter tycker är orättvist. Ödmjukhet är kanske inte hans starka sida och det skulle vara mycket enkelt att åka till grannkommunen Mönsterås som år efter år ligger bland de bästa och det enda dom gör är att ha ett kommunalråd som är geniunt intresserad av andra människor och tycker det är kul att det går bra för dom som satsar. Ingen blogg här inte. Varför interagera med väljarna när man ändå alltid har haft makten, eller hur Peter? Här är Peter i alla fall i sin rätta miljö, diskuterandes ishockeyn.
Smygarn i sammanhanget är Ulf Nilsson, som haft som specialitet att smita undan rampljuset men ta många uppdrag och därmed kanske vara den mest välbetalde lokalpolitikern i Sverige. Han fick berättigad kritik för några år sedan då man uppmärksammade att han satt i bilen mycket mer än en normal heltidstjänst. I Oskarshamn var han ordförande för socialnämnden och tog ut ett arvode större än en heltidsjobb. Lämnade posten med en socialförvaltning i kaos. Han var ordförande Byggebo och lämnade detta uppdrag med hänsvisning till sitt hjärta samtidigt som han har kvar ordförande posten i Landstinget och lokala trafikbolaget där det nyligen också var en mindre skandal.
Så den enda som kommer ut ur denna soppa med hedern i behåll är Torsten Carlsson som fått dåligt rykte på grund av de som kom efter och med en närmast kuppartad aktion tog över, ungefär som i grannkommunen Hultsfred där Monas kompis Kia Berg(S) under en kupp tog över efter Bo Bergman(S). Det ångrar man nog idag.....

Nu har 2 lokala socialdemokrater ertappats med att ta fram sina små pillisnoppar och utnyttjat prostituerade från utlandet i en LO ägd lägenhet i Stockholm. Vad kan det bero på att våra folkvalda som egentligen borde ha högre moral än oss andra, ständigt ertappas med att ha fingrarna eller i detta fall snopparna i syltburken? Jo det hela är mycket enkelt. För att bli vald måste du dels armbåga dig fram i ditt parti och dels kunna ljuga bäst i en folksamling. Bägge dessa egenskaper gör att det inte är guds bästa barn som kommer fram och något som vi borde göra något åt om vi vill utveckla demokratin. bilden ovan kommer från bloggen valaffischer 2010.

4 kommentarer:

 1. Å fan så dom två politikerna kom från Oskarshamn. Säg att Juholt var den ene? Nä det var väl Blaget som var ute och roade sig för Juholt bor väl i riksdagshuset.

  SvaraRadera
 2. Nej de har inget med Oskarshamn att göra utan kopplingen är att det är en speciell sorts människor som dras till makten. Makt och sex är intimt förknippade med varandra.

  Bilden är tagen från valaffisch 2010. Lysande satir enligt mig.

  SvaraRadera
 3. Nä jag såg att det var minipåvar från Norrköping och Söderköping. Flasback tog fram dom på några timmar tydligen. Juholt regerar vidare dessvärre.

  SvaraRadera