onsdag 8 april 2009

Stahlinismen minskar i förtroende


Thomas Bodström har skrivit en bloggpostning här, eller om det är hans sekreterare, vi låter det vara osagt, om varför S har sjunkit i opinionsmätningarna. Det är inte så svårt att förstå. Sossarna backar in i framtiden och dom verkar inte ens vara medvetna om det. När det gäller ett av dom viktigaste områdena nu åren framöver, arbetsmarknadspolitiken, så har dom inget annat att erbjuda än den politik dom bedrev under 90 talet och som permanentade en hög arbetslöshet och utanförskap.

Målet för sossarna är inte att förbättra livet för vanligt folk längre utan har endast ett mål och det är att få makten, behålla makten och fördela förläningarna mellan eliten som den adeln de har blivit.

Dom har inget lärt av sin valförlust 2006 och den förnyelse som skulle gjorts har istället blivit ett parti som om möjligt är ännu mer toppstyrt.

Erik Laakso skriver bra om detta på sin blogg, citat "Vi har en partiledare som verkligen visat ambitionen att omstöpa partiapparaten och det är sannerligen inte en enkel uppgift i en partiapparat som inte vill omstöpas. Det finns en stor och välbetald andel partiarbetare som motsätter sig en demokratisering där medlemsskapets värde uppvärderas till något verkligt betydelsefullt. Det finns en tydligt längtan efter en stark ledare som talar om vad man ska tycka, tänka och säga och som står osäker och nervös i väntan på klara direktiv. Och det finns en aktiv kampanjapparat redo att göra allt för att försvara sitt revir, sin ära och sin makt. Inte kan väl en partiledare ensam ändra på det? "

Även bloggen mitt i steget skriver bra om detta med demokrati via ombud citat "Vidare så har jag träffat på minst tre partikamrater som samlat på sig så många uppdrag att man inte behöver arbeta längre. Uppdragen är alla mer eller mindre arvoderade och dessa kan visa upp årsinkomster med god marginal över 300 000 kronor"

Vem har inte gjort det? Det verkar snarare vara kutym i politik eller ska vi säga profitbranschen att plocka på sig uppdrag små kan tyckas men välbetalda och framförallt utan något som helst ansvar. Ulf Nilsson(S) bilden ovan i Kalmar län är urtypen för detta fenomen. insyltad i Landstinget, regionförbundet, kommunala och landstingsägda bolag som Byggebo och KLT och ordf i socialnämnden i Oskarshamn. Inte i något fall har han gjort ett bra jobb utan istället mörkat avtal, missat budget, kallat in konsulter när det hettar till osv osv. Nu kan han dra sig tillbaka kanske inte ekonomisk oberoende men snudd på. Men ingen slår Wanja förstås, 24 eller var det 26 uppdrag och alla 15 medlemmar i LO sitter med samma typ av uppdrag så varför sparka den som varit mest framgångsrik i profitbranschen? Då framstår ju bara dom andra ännu mer nakna.

Att dom nu åker ner på 30% ska dom nog vara glada för att det inte är lägre då alliansen inte heller gör ett bra jobb.

Att välja mellan dessa 2 block inom arbetsmarknadspolitiken är som pest och kolera. Antingen 90-tals politik ihop med kommunister och tillväxtmotståndare eller passivitet ala Rasputin Borg utan någon som helst vision utan ett ältande av siffror som om politik var budgettrixande.

Att teflonmannen får höga 60% kan ju bara bero det usla motståndet. Walk over av Stahlinisterna.

Media: AB, AB1, SVD, EX, DN, DN1, SVD1, SVD2, SVD3,

Bloggat: Anders Nilsson,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar