tisdag 28 april 2009

Den pandemiska panikattacken

Så då var nästa virus med benämningen A H1N1 över oss. Det var inte så länge sedan SARS eller fågelviruset skulle ta död på oss alla. Nu inträffade inte det och anledningen är att ett virus som tar död på oss alla tar så att säga död på den plats där den kan föröka sig. Ett normalt virus vill alltså inte att vi dör eller åtminstone inte alla av oss. Vi drabbas av virus varje år lika säkert som julgranen under julen och anledningen till detta är att vi är för många människor på denna planet och för att tillfredsställa vårt behov av proteiner, har många husdjur i farmer alla med samma arvsmassa vilket gör att när ett virus väl kommer åt oss har den en hel värld med samma däggdjur att sprida sig till. så kära rasister ett stort problem är att vi homo sapiens är för nära släkt med varandra inte tvärtom. Lär er detta.

Det som är intressant att notera är att Malaria dödar 1 miljon av oss varje år vilket de flesta barn. Det verkar inte bekymra oss i den rika delen av världen speciellt mycket men nu när en influensa hotar OSS, då engagerar sig WHO. Nu tänker alla på sig själva, så mycket för den internationella solidariteten och om detta blir en pandemi så kommer vi att se förskräckliga exempel på egoism. Vi minns väl alla att den specialist som regeringen hade för fågelinfluensan själv hamstrat Tamiflu medicinen. Vi i Sverige har dämp medicin till de personer med samhällsviktiga funktioner vilket säkert inbegriper hela politikeradeln. Dom kan vi ju inte leva utan.

Som ett brev på posten kommer de forskare som lever på att utmåla sista tiden på jorden, Björn Olsen med ett vad var det jag sa debattinlägg på DN debatt. Han har under den tid som gått mellan fågelviruset och nu svinviruset ägnat sig åt fågelskådning på Öland.

Däremot "Men här gäller det att hålla huvudet kallt, manar Johan Giesecke" Verkar förnuftigt. Detta virus har utvecklats under en lång period och det är märkligt att det först nu kommer fram. Var utvecklades det och varför har ingen uppmärksammat det tidigare.

Ett annat osvikligt tecken är ansvarig minister, Maria Larsson , ut i massmedia och talar om att läget är under kontroll. Hon om någon har inte den blekaste aning. Maria, det är ett MUTERAT virus och som sådan har vi aldrig tidigare sett på denna planet. Kanske i ett parallell universum men inget jag eller du känner till.

Media: EX, DN, DN1, DN2, AB, AB1, SVD, SVD1, SVD2, DN3, EX1, DN3,

Bloggar: KAS, Jinge, Bitchslap Barbie,

6 kommentarer:

 1. Ovanligt korkad början på ditt inlägg i debatten.

  OM vi förutsätter en intelligent evolution av virus, så skulle ditt resonemang ha viss mening, men då en mutation sker helt slumpmässigt och kan (och tidigare har) utvecklas till något som hotar mänskligheten som art, så finns det belägg att vara lite pessimistisk. SARS klarade vi, då det inte var lika smittsamt och därför inte skapade den initiala spridning som behövs för att bli en riktig pandemi. AH1N1 verkar dock ha den egenskapen, men mortaliteten ser dock ut att vara relativt låg. Inget hot mot mänskligheten, men kanske en varningsklocka och starten på något nytt...

  För visst är det helt vansinnigt att malaria och ett flertal andra sjukdomar får härja relativt fritt... och döda miljontals med oskyldiga bara för att det inte är lönsamt att bekämpa...

  SvaraRadera
 2. Det blev kanske inte så pedagogiskt upplagt då jag varit upptagen. Du vet det är inte så lätt att hitta tamiflu härute i vildmarken!

  Visst är läget allvarligt men det enda som hjälper är långsiktigt arbete och då inte tänka nationellt. Vi är ju för många människor på planeten så naturen kommer att försöka reglera detta så som den kan, med sjukdomar.....

  SvaraRadera
 3. Väl talat! Framför allt jämförelsen med malaria, vilket jag själv reflekterat över när jag läst om denna masshysteri.

  Kommer själv just ifrån N.Y, har en kraftig förkylning med hosta, feber etc och är dessutom en ovanligt SVINaktig person. Kan inte påstå att jag oroar mig det minsta för svininfluensan.

  SvaraRadera
 4. En svinpäls med andra ord som vi säger i Småland ;) Kanske inte denna gång men någon gång i framtiden kommer den säkert som sveper med oss ner i dödsdalen. Det är naturens sätt att reglera en population som växt utan kontroll....

  SvaraRadera
 5. ett normalt virus "vill" inte ett skit. det ar fullt mojligt att ett virus slar ut en stor del av befolkningen, det har hant flera ganger genom historien. att dra vaxlar pa att katastrofen uteblev med sars ar som att saga att bilbalte ar onodigt, for igar korde jag utan och det gick hur bra som helst.

  malaria ar en helt annan fraga. anledning att en pandemi ar oroande ar att det kan drabba OSS. *vara* barn - inte barn ba andra sidan jordklotet. vi manniskor, svarta, vita, gamla unga, fattiga och rika handlar utan undantag utifran vart egenintresse. det ar sakert storande for somliga men sa har det alltid varit och sa kommer det alltid vara.

  SvaraRadera
 6. Tja vi gick igenom den senaste förkylning precis nu... en snabbvariant, som tog två dagar... har inte haft en allvarlig flunsa på länge nu... fast det kan ha att göra med att jag och familjen har invaderats tidigare.. . skrev om det på Newsmill och jag småler när jag tänker på alla allvarliga hot mot våra liv... herregud vi är ju odödliga annars... med hjälp av läkarvetenskapen vill säga... åtminstone vill dom få oss att tro det. Ha en god valborg!

  SvaraRadera