torsdag 2 april 2009

Schack matt Wanja?


Så då har snart alla tagelskjortor och koftor i grått som Wanja har i sin garderob använts under den gångna veckan. Vid samtliga framträdanden har hon kommit ut ur det blå klädskåpet klätt i grått.

Hon satt i Morgonsoffan inbjuden av sin egen pressekreterare Marianne Rundström som jobbar officiellt på SVT och är betald av dom också. Känns bra att vi, via skatten bekostar Wanjas TV megafon. I samma soffa satt Sarah Wägnert och även om hon är vass så var det ju ingen match för Wanja utan Wanja fick nu bre ut sig oemotsagd om hur mycket hon kämpar för orättvisor och yada yada.

Sedan har hon idag chattat med Aftonbladets läsare och som vanligt sållar dom rejält på inläggen men några är riktigt bra. Här är ett axplock:

"Bernhard säger: Hej Wanja! På vilket sätt har du utbildat dig för att kunna vara en ansvarsfull styrelseledamot. Frågan är ju extra intressant med tanke på att du verkar ha haft en medveten ambitionen att utvecklas till ett styrelseproffs med tanke på alla dina uppdrag? Vänliga hälsningar/ Bernhard

Wanja Lundby-Wedin säger: Jag är inget styrelseproffs. De flesta uppdrag handlar om att forma fackliga strategier. Utbildning får jag kontinuerligt av LOs experter."Intressant att hon nu erkänner att hon inte är ett styrelseproffs. Problemet med det är ju att dels sitter hon inte där för skoj skull utan förvaltar 250 miljarder av sin medlemmars pengar och hon tar ut arvode som om hon är proffs, så tyvärr Wanja ,denna bluff går inte.

Nästa citat är värre:

"Sara säger: Hej Wanja! Du såg lugn och avslappnad ut och gjorde ett bra intryck på presskonferensen i söndags. Kände du dig nervös? Här kommer några frågor som jag är tacksam om du besvarar. • Är du beredd att arbeta för att lämna ut pensionsavtalet för allmänheten? • Vad är det som du mest upplever att media har missuppfattat? • Anser du att du har fått ut ditt budskap i media?
Wanja Lundby-Wedin säger: Lite nervös är jag alltid när jag står inför så många, men samtidigt lugn. Jag vet att jag hade rätt. Pensionsavtalet kan bli en del av en rättslig process, därför måste bolagets juridiska ombud bestämma när det kan lämnas ut."


Tyvärr där är Christer listig som en räv vilket vi hade förväntat av en chef på ett så stort bolag. Han har själv gått ut med sitt avtal idag och det är kristallklart. Enklare har nog inte jag sett.

Hon har ju sprattlat rejält på kroken de sista veckorna så det verkar inte som om hon ger upp frivilligt och med idel ädel adel i LO borgen så är dom bara jasägare runt omkring henne.Att vara så tondöv så att hon inte uppfattar den massiva kritik som riktats mot henne från LO's medlemmar är märkligt. Så frågan är om Lady Wanja MacBeth har gjort sitt sista drag och att hon nu är schack matt?

Media: AB, AB1, DN, Expressen, Expressen1, SVD

Bloggar: HAX, Retorikiska,


1 kommentar:

  1. Tja, ankdammen (S)verige, någon?! I vilket annat land i Europa hade Wanja varit uppäten för länge sedan. I Sverige orkar bara folket sucka och vänta på nästa (s)kandal.

    SvaraRadera