måndag 27 april 2009

Bagdad Mona strikes againJa då har Mona delat ut rosor och druckit kaffe med allmogen i Kalmar och sedan blivit intervjuad i SVD och uttalandet "Min ställning är stark" kommer nog att bli historisk. I och för sig har hon och ledningen i (S) målat in sig i ett hörn och hennes möjligheter att manövrera ut sig ur är små, för att inte säga obefintliga. Även i Kalmar så imponerar ju inte intervjun för att uttrycka sig milt. Vet hon överhuvudtaget ett samhälle får tillväxt och hur en lönebildning går till?

Jonas Morian analyserar här Mona och menar att moraset började redan 2007 då Mona fokuserade på fel frågor. Även Attila är inne på samma spår. Frågorna då var könsneutrala äktenskap, utförsäljning av hyresrätter och utbyggnaden av vindkraften. Tunga frågor eller vad tycks? Ser man det lite från ovan och i backspegeln så kan man fråga sig när Mona överhuvudtaget ägnade sig åt en svår samhällsfråga? Jag kan inte minnas någon fråga hon har analyserat i ordets rätta bemärkelse. Ytligt och infantilt är ledorden och i en kris duger det helt enkelt inte.

Så kommer hon att vandra ut i den politiska öknen innan valet 2010 och vem kan efterträda? Bodströms charmoffensiv verkar alldeles för genomskinlig. I och med att alla intellektuella dragit för länge sedan har (S) ett stort problem med att det inte finns någon i toppen som är fräsch och för demokratin så är det bara bra om (S) förpassas till vilket parti som helst som inte har ett abonnemang på makten.

Kanske dags att införa demokrati i Sveriges största parti?

Media: AB, EX, Barometern,

Bloggar: Jinge, Hax, Svensson, Schmolitik,

2 kommentarer:

  1. Var rädd om Mona - hon är det bästa borgerligheten (om den nu är borgerlig) har!
    Med henne vi rodret behöver inte sossarna någon fiende.

    SvaraRadera
  2. Jo men politiken är inte till för att vissa ska sitta vid köttgrytorna utan demokrati betyder folkstyre och den form vi har representativ demokrati innebär att vi väljer representanter som ska representera OSS, dvs allmogen. Att (S) är ett maktparti vars enda intresse är just makten framstår med en krank klarhet för oss alla och även alliansen med propaganda-minister Schlugmann är inte bättre, snarare med streetsmarta men det är lätt att snubbla när man inte har en vision och eget driv.

    SvaraRadera