söndag 5 april 2009

Celebrity death match, round 2


Med färska opinionsiffror så blandar sig Mona Sahlin in i matchen mellan Christer Elmehagen och Wanja Lundby Wedin. Nu uttalar hon sig om att hon vill att Wanja avgår från AMF's styrelse precis som om det kommer att lösa problemen. AFA, Folksam, AP och alla andra pensionsbolag då?

I detta schack spel, blame game, svarte petter eller vad man vill kalla det, så är problemen mycket djupare än ett dåligt avtal till en VD.

 • Socialdemokraterna har haft makten så länge att dom inte längre ser sig själva som medborgare utan som uttolkare av vad folk vill. De behöver backa tillbaka 50 år när de stod på de svagas sida och var en folkrörelse.
 • När feodalsystemet var som värst i Europa under 1700 talet innan franska revolutionen så fanns det ju en strikt hirarki inom adeln och även en rörlighet. så även nu där adeln tillförs nya medlemmar men där toppjobben i första hand går till avkomman som tex, Mona Sahlin, Pär Nuder och Håkan Juholt. Att födas in i en politisk rörelse utan kontakt med någon utanför gör att man inte har koll, och det visar sig nu. Mona har ingen aning och att offra damen i schackspelet kommer inte att hjälpa henne.
 • Den korporativiska rörelsen som har växts sig så stark i Sverige efter andra världskriget har gött en nomenklatura som om vi inte tänker om här, kommer att fortsätta med det. Ett område är pensionsbolagen där staten, läs (S), gynnat AMF och alla de andra inklusive de stora bankerna, men det finns många andra branscher som tex. matgrossister med KF som stor aktör.
 • Mona Sahlin och de handplockade personer närmast henne ser allt inom politiken som ett spel för egen makt, inte som ett verkyg att förbättra samhället längre och detta inser fler och fler så föraktet för politikerna ökar hela tiden vilket i detta läge som världen befinner sig i är väldigt allvarligt. Mona har juBlogger: Dackefejden - Redigera inlägg "Celebrity death match, round 2" aldrig haft ett vanligt jobb och det märks speciellt nu.
Även alliansen har samma tendenser även om krisen inte är lika stor som i sossarnas fall.
Inte ens Marianne Rundström(SVT), Wanjas press-sekreterare kan rädda henne nu. Det kommer inte att räcka att avgå från AMF och denna roffarkultur inom LO toppen hur ska dom få ut den när den gällar så många? Wanja, Erland, osv osv .....
Rond 2 blir kl 15.00 i eftermiddag. Mitt stalltips är att de inte inser omfattningen av missnöjet utan gör en skenmanöver i sann Orwellsk anda.

Media: AB, AB1, DN, DN1, SVD, SVD1, EX, EX1, EX2, SVD2, SVD3

Bloggar: Utvecklande apan, Ulf Nilsson, rörpularn, Chris Andersson,

6 kommentarer:

 1. nja...det är väl som så att marxisternas hela affärside att skaffa anhängar går ut på att röva från dem som har. "kom med i vårt parti och sno från de rika". detta omskrives som "omfördelning" vilket det ju i o f s är..

  vad en sann politisk rörels borde göra är att analysera samhällssymptomen och sedan avskaffa orsakerna till medborgarnas problem, istället för att hålla ett sjukt system vid liv

  men om den ekonomiska utvecklingen i samhället avskaffar de fattiga, vem ska då attraheras av marxisternas ide att röva från rikt folk? nä, just det, INGEN.

  häri ligger marxisternas dilemma som är olösligt. därför intalar sig de marxisiska politrukerna att de är fattiga satar och börjar förse sig så gott de kan från maktens olika köttgrytor, såsom makthavare i alla tider gör där det är fritt fram.

  redan platon ställde frågan vem som ska vakta väktarna, dvs vem håller politrukerna i herrans tukt o förmaning när deras egen etik o moral(samvete) ruttnat bort.

  vissa tror fortfarnde att det ät "demokratin" som ska sköta detta. har någon sett till denna "demokrati" ? chuchill menade att demokrati trots allt var det minnst dåliga alternativet och att allt annat var sämre.

  DÄRFÖR är det så oerhört allvarligt att de marxistiska politrukerna sakta men säkert monterar ner den lilla demokrati som finns och vänder dövörat mot folket, "demos"

  man kan ta som exempel att man tyckte att val vart tredje år var för ofta. EU projektet är ett annat talande bevis för vad som är i görningen, där man inte bryr sig om vad folket uttalat via röstsedeln utan kör på som om inget hänt. eller ta de nya övervakningslagarna, som inte stadgar övervakning av "väktarna" utan av demos, dvs totalt omvända världen.

  vi kommer att vakna upp som livegna om vi inte snart lyckas bryta den nuvarande trenden.

  "lyssna på rörelsen(folket)" var det länge sen nån sosse eller någon annan gjorde

  SvaraRadera
 2. Jag är övertygad om att folk innan Platon också identifierade detta problem med makthavare och vem vaktar väktaren. Det ligger så att säga i vår mänskliga natur att sträva efter makt och att med alla medel behålla den om vi lyckas få den.

  Socialismen har i alla länder där man infört den missbrukats av män med maktambitioner. Så borde vi inte istället gå några steg till och bygga en mer robust demokratiplattform? Dagens system kom ju till för att inte despoter skulle ha makten i 30 år men fungerar sämre och sämre i dagens upplysta och genomlysta samhälle.

  SvaraRadera
 3. gärna dacka, jag e med.

  men, "talk is cheap" (ord kostar ingenting)

  HAR DU NÅGRA PRAKTISKT GENOMFÖRBARA FÖRSLAG?

  SvaraRadera
 4. Annat än att knyta byxan i fickan? Visst har jag det men då förstör jag min planering då jag tänkte lägga upp dom på bloggen om 6 månader! Skoja bara, och steg 1 är att identifiera problemet vilket vi nog alla gjort vid det här laget och lösningen är nog samma som 1789 dvs att vi alla måste gå samman och göra om. Då med våld nu med den digitala pennan till hjälp. vi måste sluta vara så underdåniga och framförallt inse att det inte finns några stora ledare som har svaret på allt.

  SvaraRadera
 5. ja herregud...

  vid det här laget i den mänskliga historien har det väl skrivits ner ord och tankar så det räcker?

  men kanske just du dacke är den som ska förlösa oss med dina ord nu när du fått webben till din hjälp.

  låt mig ta tillfället i akt och önska lycka till...

  ord ord ord..."åhh alla dessa tomma ord"(ebba grön)

  SvaraRadera
 6. Kära anonym, Med sådana sköna ord behöver du inte vara anonym ;)

  SvaraRadera