torsdag 9 april 2009

Enigman Bodström


Så då har Thomas Bodström börjat blogga och har blivit en mysbodström. Frågan är om detta är den äkta Thomas eller om det är en kalkylerad strategi inför den oundvikliga kampen om vem som blir nästa ordförande för socialdemokraterna. Låt oss bena ut detta.

I bloggen så är det mest skåpmat men förhållandevis mycket personligt som nu idag när han tydligen fyller år och gratulerar sig själv genom att visa upp denna bild på sig själv ihop med lamm. Vad vill han ha sagt med den? Att han är en djurvän, gillar att lägga upp en lammstek på grillen eller vill bli ett får?

Han har nyligen ställt upp i SVT serien ” tror du att du är” där han tillsammans med 5 andra har djuplodat sin släkt. Alla de andra är artister och Thomas är enda politikern. I den så letar dom upp hans Morfars bror som är en bohem och konstnär. Inte direkt nära släkt men ett typiskt gulligt reportage där hans syster och föräldrar är med. Varför ställde han upp på detta? För att bevisa att även han har svarta får i familjen, en mjukare sida precis som Göran Persson gjorde när hans popularitet var i dalande och hans ställde upp i TV som den mysfarbror han aldrig är.

Redan 2006 spekulerades det om han ville ersätta Göran Persson i denna expressen artikel. Då hade feministfalangen inom (S) redan bestämt sig år i förväg och då var argumenten för och emot:

Bodström som partiledare:
För
+ Hans trevlighet och rättframhet går hem i medier och därmed i de så kallade stugorna.
Och detta är oerhört viktigt för en partiledare.
+ Han talar så att folk fattar.
+ Han utmanar de borgerliga i hårdare tag mot brottsligheten.

Emot
- Den bristande politiska förankringen i rörelsen.
Bodström blev politiker först när han blev minister.
(Men pappa Lennart hade flera ministerposter i s-regeringar).
- Har inte visat att han kan andra frågor än rättsväsendet.
- Han är MAN - och allt starkare röster höjs för en kvinnlig partiordförande.
Bodström tillsammans med LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin, finansminister Pär Nuder och den politiskt extremt erfarna samhällsbyggnadsministern Mona Sahlin.”


Med Mona som idag är ordförande i stark utförsbacke för att inte säga i moras så undrar jag inte den gode Thomas suktar igen på posten. Så till den mindre trevliga sidan, det totala bristen på karaktär.

Försök hitta en logisk linje i detta:

 • Skickar 2 egyptier med ett CIA team till Egyptien där dom torteras. (knähund till Bush)

 • Går med i (S) först när han blir minister. Folkrörelsen inget för Thomas? (elit)

 • Som justitieminister så satsar han framförallt på övervakning och ingen tid läggs på att förbättra vanligt polisarbetes effektivitet som kanske är Västvärldens sämsta. (fascism)

 • Som riksdagsman fullarvorderad så har han samtidigt en advokatbyrå ihop med socialdemokraternas jämställdhetstalesperson Borgström. Samme Borgström var/är uttalad kommunist och den som satte Quick i klistret som obefintlig försvarare. (girighet)

 • Skrivit en deckare ihop med den journalist som la grunden för islamofobin i Sverige, Liza Marklund. (rasism)

Ja,, vad ska man säga? Grattis till födelsedagen Thomas och vi andra håller tummarna att du aldrig blir ordförande för Socialdemokraterna och statsminister. Precis som alla andra i toppen så är du där för maktens skull. Du kan bevisa motsatsen genom att blogga passionerat om vad du vill med samhället. Ge oss visioner, dina drömmar!

2 kommentarer:

 1. Läste i en artikel för något år sedan att han skulle sluta med politiken. Det betyder i socialdemokratisk anda att han ville betraktas som en av de tilltänkta partiledare efter Patron Persson. Att han skulle vilja ta hårdare tag mot brottsligheten är en ren lögn, han hade gott om tid sio justitieminister att ordna den saken. Är verkligen glad att slippa den låtsas-sossen på partiledareposten.

  SvaraRadera
 2. Det som slår mig hela tiden är att det inte finns en enda rak linje i hans åsikter och beslut annat än att makten framförallt. Å ena sidan ska det bli intressant att se om han kommer ut som kandidat men å andra sidan inte då varken (S) eller vi andra skulle gynnas av att ha en sådan maktperson på posten.

  SvaraRadera