onsdag 1 april 2009

Ny fogde i Kalmar!


Så då har den repressiva staten utsett en ny fogde att driva in skatter fritt från allmogen. Denna fogde heter Henrik Pontén och är bördig från Kalmar. som alla Kalmariter så är dom långsinta, elaka och har en repressiv gen från sina förfäder som vaktade fångar på Kalmar slott.

Precis som under tiden Wasa var kung vill dom kväsa allmogen som bara vill leva sitt eget liv och kunna försörja och förlusta såsom vi alltid gjort. Då gällde det gränshandel och religionsfrihet, nu gäller det friheten i den digitala världen att inte godtyckligt bli övervakad och stämd av en fogde som av staten fått frihet att härja fritt på bygden.

I en rättstat finns principer och en sådan är att vi ger staten våldsmonopol just för att inte free-rangers ska kunna härja fritt. Nu har man släppt dammluckan och vad kommer härnäst? Inkassobolag som har egna fogdar som driver in skulder på 30 minuter?


Detta är ett slag som de inte kan vinna eller som Kalmariter säger: "Det gaur inte". Innan de förlorar kommer det att bli mycket värre tyvärr. Dags att ta fram armborstet och yxan och börja öva upp färdigheterna igen. Min trogna hingst är beredd i alla fall att ta mig ljudlöst över bygden.


Andra bloggar om Ipred: Bloggelito, HAX, Falkungen, Svensson, Mildner, Isobel, Kulturbloggen, Farmor Gun, Jinge, Schultz,

2 kommentarer:

  1. Så där ja, nu börjar man känna igen den riktige Nils Dacke. Undrar om Henrik Pontén kan sin historia tillräckligt väl för att darra i knävecken.

    SvaraRadera
  2. Han får väl lämna in sitt DNA för granskning ;)

    SvaraRadera