tisdag 10 augusti 2010

Logiken lyser med sin frånvaro


Nu så har djurrättshaveristerna slagit till igen och precis som förra gången är dom extremt skickliga i sin tajming och marknadsföring. Av en slump så är alla massmedier med i drevet och även den grönröda oppositionen klara med sina förslag på förbud mot minkuppfödning. Självklart så kan man bli upprörd över bilder och filmer på minkar som biter varandra så illa att någon av dom dör. Det är inte naturligt att leva i så små burar enligt mig. Men samtidigt så är det ok att hålla vargar, bisonoxar, renar, älgar, järvar, räva osv i djurparker enligt vissa djurrättskramare som Scaber Nestor. Jag fattar inte den logiken. Det är alltså ok att ha större djur i hägn men inte jaga dom och det är inte ok att ha små djur i hägn men dessa ska otrotas om de finns vilda, speciellt minken och ingen blir upprörd över de 20.000 grävlingar som bilmarodörerna kör ihjäl varje år på våra vägar och uteslutande lämnar att dö i plågor i vägkanten. Det är ok och skrivs noll om. Jag vet hur många gångar jag stannat och avlivat djur som någon innan mig kört över.

I detta fall försvarar jag alliansregeringens beslut att tillåta minkfarmar som med strikta regler föder upp minkar för pälsindustrin. Vanskötta djur innebär noll i inkomst för bonden så ingen har något intresse av vanvård. Kom ihåg att päls är inget annat än skinn med hår på och vi har alla läder i våra kläder och skor utan att bry oss. Tyvärr så innebär migrationen av folk från landsbygden till staden att mindre och mindre andel av oss har kunskap och känsla för naturen utan naturen är något man åker ut till ibland och maten kommer i fyrkantiga paket.

Men mest patetisk är ändå Lars Ohlyckan som nu kräver Eskil Erlandsson avgång. De profilerar sig som veganer dvs äter inte kött officiellt väl medvetna om att deras hunger efter brödsäd dödar tusentals rådjurskid varje år, bara i Sverige och att en levande landsbygd kräver djur, annars återstår bara konstgödsel och en ännu mer utpräglad monokultur.

10 kommentarer:

 1. Jag tycker det är väldigt bra att Lars Ohly gör detta ställningstagande för det får en verkligen att förstå på vilken nivå Lars Ohly är.

  Mina farhågor om kommunisternas ledare är besannade. Intrycket av frånvarande kompetens förstärks. Så långt allt logiskt.

  SvaraRadera
 2. haha, bra kommentar! Logiken i ologiken så att säga. Lycka till med fastan. Jag bantar själv för att komma i kondition till jakten då jag går som hundförare. Alla mina kollegor är minst 20 år yngre....

  SvaraRadera
 3. Enligt länsstyrelsens
  inspektionsrapporter
  från åren 2006-2008
  sköts minkarna väl
  och är i god kondition.
  /Källa: Rapport 10/8

  SvaraRadera
 4. Det har inte slagit dig att hägnen i dagens djurparker är, i förhållande till djurens storlek och behov, rejält mycket större än de små burar som många minkar behöver trängas i tillsammans?

  SvaraRadera
 5. Visst är det så och jag köper ingen minkpäls heller och vill inte ha djurparker heller förutom för de djur som ingår i utrotningshotade avelsgrupper. Däremot har jag inget problem att se mig ingående i näringskedjan och tar mitt ansvar själv och skaffar fram proteinet själv eller köper det av mina grannar som garanterat har god djurhållning.

  Att som nu slå upp detta stort får i alla fall mig misstänksam för att det är koordinerat och ska bli 2010 års motsvarighet till säldöden som tog in MP i riksdagen.

  SvaraRadera
 6. tack för länken, alltid bra att få gratisskjuts upp på listorna.
  Fortsätt gärna :)

  SvaraRadera
 7. Det gör jag så gärna så.

  SvaraRadera
 8. Finns ju heller inget sätt att bevisa var filmerna är tagna, vilket bekräftas av att veganerna inte vill polisanmäla. Kan lika gärna vara i Baltikum ditt uppfödningen flyttat pga hårda regler i Sverige. Enda resultatet av veganernas kampanjer är att uppfödning och jobb hamnar utomlands med sämre förhållanden för djuren.

  Sedan är mycket päls fult, men undertecknad har iaf en pälsmössa på vintern. Lammskinn ser dock trevligare ut.

  SvaraRadera
 9. Det där har jag också funderat varför de inte polisanmäler och sitter med vid rättegång. Det känns inte seriöst och sedan den enormt skickliga medialanseringen. Var ska dom slå till nästa gång? Hemma hos dig eller mig? Mina kossor går ju ute och dom kanske fryser....

  SvaraRadera
 10. Rovdjur som föder upp djur för att bära dessa snyggt runt sina blekblåa halsar i sin hemtrevliga stad.

  SvaraRadera