fredag 20 maj 2011

Grönsakskommunisternas kongress


Nu ska dom träffas i helgen och borta är tydligen näbbstövlarna för nu är dom ute efter makt och den som är ute efter makten mest är Sveriges egen Tintin, Gustav Fridolin som har gett lillgammal ett fräscht ansikte. Gustav som trots sin ringa ålder hunnit med att vara riksdagsledamot, reporter på TV4 och lärare på folkhögskola där han måste varit yngst i klassen så är han tillbaka till riksdagen och nu är han kronprinsen som ska leda MP till nya segrar. Då gäller att attrahera medelklassen och MP's analytiker har ju redan konstaterat att deras bästa område är Södermalm i Stockholm, dvs vi som bor på landet och dagligen ser till att landskapet är så fint som MP talar om är inte dess väljare utan högutbildade medelklassmänniskor med dåligt miljösamvete som köper rättvisemärkt ekologisk latte så tror dom att världen blir bättre. Förutom Tintin så ska dom också välja ett kvinnligt språkrör och där har det utbrutit en cat fight vilket alltid är uppfriskande och nu så har man släpat fram saker som inte är så trevliga på bägge. Åsa Romson som är en helylle Södermalmsdam har tillsammans med sin sambo en segelskuta och denna segelskuta eldar dom med vanlig fulolja. Inte så sor deal egentligen men pinsamt dåligt är det och att skylla på att fartyget är gammalt är ju bara nys. Det finns inget hindrar eldning med biogas, ved, pellets eller andra biobränslen. Sedan i andra ringhörnan den ständigt taxiåkande Mikaela Valtersson som måste komma i tid till jobbet! Smaka på den ni alla som står och huttrar på perrongen väntandes på ett tåg som aldrig kommer under vintern.


Så ordningen är återställd. MP är precis som de andra partierna. Borta är idealisterna som verkligen vill skapa ett annorlunda parti, kvar är ett parti med tunn grön fernissa men med de vanliga megalomanerna lurandes i vassen. Denna blogg önskar Tintin och Åsa lycka till i strävan efter makt vilket är deras enda drivkraft.

2 kommentarer:

  1. Valterson måste vara det bästa alternativet till nytt språkrör ur Alliansväljarnas synpunkt. Hon kommer att snabbt återföra gräskramarna till en nivå under 4% -spärren. M.V. är en madonna som inte klarar sig länge i mer avanserade sammanhang. Lycka till säger jag.

    SvaraRadera
  2. Man kan ju raljera i all oändlighet om våra folkvalda men frågan man borde ställa sig är varför de vi väljer att representera oss knappast kan anses representabla ens ur ett medelvärde av befolkningens IQ. Systemet har gått snett och vi betalar. Varför gör vi det?

    SvaraRadera