lördag 21 maj 2011

Landsbygdens fiender nummer 1 har valt rör

Jag har tidigare skrivit om MP här och den inkonsekvens som dessa asfaltsblommor har när det gäller miljöpolitiken och landsbygdspolitiken i synnerhet. Sedan vet jag inte om det var jag som fick Maria Wetterstrand att sluta blogga men det gjorde hon strax efter detta blogginlägg. Hur eller hur så har jag flera gånger IRL stött på representanter för detta parti och varje gång har dessa backat ur en diskussion om just landsbygdens väl och ve. Nu har dom i alla fall valt förhandsfavoriterna och även om Tintin aka Fridolin är uppväxt i bonnhålan Vittsjö så bor han inte på landet och Åsa Romson bor ju som alla vet i MP enklaven Södermalm, ni vet denna chicka stadsdel där man inte behöver konfronteras med någonting av vad vi andra medborgare brottas med dagligen såsom långa avstånd till skola, arbetsplats, affärer utan kollektivtrafik, ett överbyråkratiserat jordbruk, dyra energiskatter osv osv.

Avgående rör Peter Andersson, är påtänkt som landshövding i Kalmar län och då kan vi säkert räkna med nerlagda flyglinjer förutom till specialflygfältet på Öland där han själv bor. Leva som man lär är krångligt eller hur Maria Wetterstrand och nu Åsa Romson.

Så alliansen gjorde i alla fall ett rätt när dom la ner MP's hjärtemyndighet djurskyddsmyndigheten förra mandatperioden men nu så laddar dom om med att stänga möjligheten för att sälja alkohol via gårdsförsäljning. Kan någon vänlig själ förklara för mig rationaliteten i detta beslut annat än att det påskyndar avfolkningen av landsbygden?

4 kommentarer:

 1. MP är inte direkt storstädernas bästa vänner heller. Mitt intryck är att de flesta av MP:arna i Stockholm, bor och verkar i innerstaden, har sina barn på dagis och skola där samt på alla fritidsaktiviteter. Därför är de för trängselskatter och mot alla trafiksatsningar som underlättar för länsborna att röra sig runt i länet. Exempelvis Förbifart Stockholm.

  SvaraRadera
 2. Det vill säga vår nya självutvalda gröna elit som inte lever som dom lär. Känns bra att vi aldrig lär oss ;)

  SvaraRadera
 3. mp-kongressen vill att alla skall ha skafferier och vita tak. Vidare skall jakt och viltvård förbjudas liksom all köttförsäljning. Tobak fås bara på recept.

  Vita tak? Jamen solkraften då? Ja visst ja det skall ju bli för varmt. Tänk att logik skall vara så svårt.

  Partipgmet är egentligen FÖRBJUD MÄNNISKAN!
  mvh TJT

  SvaraRadera
 4. Jo dom är roliga dom däringa miljömupparna som bor i städer och tror att mat kommer i fyrkantiga paket. Att dom är emot jakt visar ju med all tydlighet att de inte kan något om ekologi.

  SvaraRadera