söndag 15 maj 2011

Varför valfuskar sossarna?

Jo det hela är mycket enkelt. Detta parti som abonnerat på makten under så lång tid, har under denna tid byggt upp en mycket stor intern organisation och personer som tagit makten för given. Nu när detta inte sker och förhoppningsvis aldrig mer i historien för demokratins skull, så är maktapparaten i full panik. De säkra jobb som de som kommit in i sfären kunnat räkna med finns inte längre. Kanske Anna Sjödins rektorsjobb som jag skrev om igår är snart ett minne blott och vad ska då dessa personer göra? Konkurrera på den öppna arbetsmarknaden? Läskigt läskigt och paniken utbryter och valfuskandet breder ut sig.

Även i Juholts hemkommun förekom valfusk i förra årets riksdagsval då en representant för socialdemokraterna befann sig i vallokalen under en lång period och gjorde klart för alla vilket parti man skulle rösta på. Tyvärr hade jag inte kameran med mig och kunde dokumentera. Jag är dock säker på att dnna vallokal inte var den enda i Sverige där övertramp skedde.

Påminner alla om vad som föranledde omröstningen i Örebro:

3 kommentarer:

  1. Bra skrivet, på frågan. Varför valfuskar sossarna?

    SvaraRadera
  2. Det har varit samma fusk i min kommun. De gamla i servicehuset röstade på S eftersom de "hjälpte" vid röstningen med ett enda valsedel. Men vi andra ilsknade till och bytte ut härskarna. Jag tror att S tror sig äga Sverige.

    SvaraRadera
  3. Lite läskigt är det allt, att man har observerat detta på så många ställen. Nästa val 2014 måste kanske ha internationella observatörer.

    SvaraRadera