tisdag 27 april 2010

De rödgröna förlorar valet 2010


Och anledningen till detta är dom till skillnad från alliansen inte kommer att ses som regeringsdugliga när stunden väl kommer och vi står vid valurnorna. En representativ demokrati bygger på att de vi väljer kan göra ett bättre jobb än vi själva och det kan ifrågasättas idag och då speciellt om Mona Sahlin blir statsminister då hon troligtvis har sämst utbildning av alla i Europa, slagen endast av f.d. Kommisionären Wallström. Hon åstadkom ej heller någonting under alla år i kommisionen. Motbevisa mig gärna.

Sedan och det viktigaste för mig som driver tesen om demokratins förfall är att Socialdemokraterna inte på något vis har lärt sig något vid 2006 års förlustval. De är fortfarande ett extremt toppstyrt parti där alla med näbbar och klor slåss om topppositionerna och där folk trillar ur boet (läs Per Nuder som exempel) med en regelbundenhet som en Schweizisk klocka.
Mona som vid tillträdet skulle bredda demokratin i partiet har istället samlat makten ännu mer till sig och förklaringen måste vara att hon själv är osäker vilket också har sin grund i hennes långa erfarenhet av hur kotteriet går till. Det är lätt att hamna ute i kylan.

Ett annat tecken i tiden är sociala medier och de strategier som de olika partierna har tagit. Här har Socialdemokraterna precis som det maktparti de är, tagit en top-down strategi där de satt en person i toppen, Martin Gelin, som bott i USA och där Mona nu tror att hon kan skapa en gräsrotsrörelse uppifrån. Det är dömt att misslyckas och den intellektuella spänsten i Netroots, Sbuzz eller vad dom nu heter är helt frånvarande. Nu Senast så valde Erik Laakso att stå utanför jag då de precis som jag trott hela tiden synkroniserar sig med kampanjer och vad som dom ska skriva och Erik hade hamnat i kylan då han är frispråkig. Jag kan idag inte hitta någon S-märkt blogg som har egna tankar. Värst är Peter Andersson, mannen med rätt att hyckla som påstår att han bloggar på fritiden och inte på den arbetstid där han jobbar åt (S). Han är sinnebilden för hur perverterat (S) blivit. Rätta mig gärna här också.

Nu ligger inte alliansen heller på latsidan och vårt näst största parti är extremt toppstyrt det med och där i princip 3 personer, Fredrik "tvålkoppen"Reinfeldt, Anders "Rasputin" Borg och nysvenskans mästare Schlingman styr. Det är mycket illa.

Det vi kan hoppas på är att en valförlust till för (S) och dom går tillbaka in i verkstaden och bygger om sig totalt och ut kommer något som kan liknas vid en folkrörelse istället för det skämt till demokrati som vi ser idag.

3 kommentarer:

 1. Amen!!!

  Jag instämmer i varje ord .. :-)

  SvaraRadera
 2. Det verkar som Odellen har tänt på valspurten idag...

  Vi får väl se vad det innebär och allt annat. Jag tror faktiskt att folk är smartare än vad politikerna tror och inte går på allt. Men men vi får se.

  SvaraRadera
 3. Jag måste erkänna att jag tycker att uttrycket Tobleronepolitik är våldsamt roligt .. och träffsäkert!

  Men ibland när jag läser bloggar undrar jag hur många det finns som tror att det finns en outtömlig skattkista att ösa ur??? Det är en tapper skara som väntar på frälsning och omhändertagande av moder Mona ..

  SvaraRadera