måndag 19 april 2010

Sidnoteringar om Palme

Gunilla Carlsson har skrivit ett svar på de tidigare generaldirektörernas debattinlägg om utvecklingen för Svenskt bistånd. Jag har tidigare skrivit om detta här.

Intressant att notera att de enda som verkar försvara SIDA är sådana som direkt tjänar på dagens verksamhet. Bland annat kom de som kommenterade mitt förra inlägg från Kambodja.

Så varför uppstod SIDA och hur fick dom den inriktning som de haft de sista 30 åren. Detta var till stor del Palmes ideer och som socialist så stöttade han många gånger regimer vars demokratisyn var minst sagt grumliga och med facit i hand blev våra skattepengar ett vapen mot den egna befolkningen som tex i Zimbabwe.

Palmes politiska gärning har nästan helt försvunnit i glömska och min förklaring till detta är att politiken var katstrofalt dålig på alla områden. Här kan ni läsa mer om Palme.

3 kommentarer:

 1. Du är en modig man .. vet du inte att Palme är helgonförklarad??

  Själv är jag till utplåning feg och undviker helt den delen av svensk politik, fast just nu kaxar jag till mig och håller helhjärtat med! ;-)

  SvaraRadera
 2. Nu länkade du till mig - tack för det.

  Jag menar att Palme är det sämsta som hänt Sverige i modern tid. Han var gubevars inte ensam men tillsammans satte dom stopp för en lång tillväxtperiod sedan kriget och skapade en stämning av apati och missmod. Det var under den här tiden vårt näringsliv började avvecklas. Många sålde sina företag och flyttade/flydde utomlands. Än i dag lever denna anda kvar. Så fort en företagare ser en möjlighet att ro hem sin livsinkomst säljer han företaget och flyttar. Bra för landet?

  Palme måste utvärderas så objektivt man nu kan - någon som vill forska i ämnet?
  Vi måste lära oss att se när det dyker upp tokar som sätter krokben för oss av vilken -ism det vara må, rasism, klimatism eller socialism.

  SvaraRadera
 3. Palme verkar fortfarande vara en varböld i samhället som inte går att diskutera fritt. Det kanske kommer med nästa generationer. Det borde dock forskas nu innan alla de som jobbade med honom osv dör ut.

  SvaraRadera