torsdag 1 april 2010

Leif GW Persson vinner Eliot Ness priset i USA


För sina forskarinsatser så har Leif GW Persson fått den fina utmärkelser Årets kriminalprofessor av Princeton University till minne av Elliot Ness. Leig GW åker dit ihop med sin gamle vän Jan Guillou för att på plats ta emot priset som delas ut den 6 April och instiftades till minne av de legendariska poliserna som till slut satte dit Al Capone. På plats i New York ska Leif GW studera den lokala polisen som fått se en fallande brottslightet trots recession. I Sverige tror vi mer på Skå Gustavs och Geijers doktrin med trasig sandlåda så min forskning kan inte stödja USAs metoder säger vår ärrade Polisprofessor.

Enligt ett uttalande från Leif GW Persson sätter detta till slut punkt för den kritiken som han fått mottaga av bland annat förre Rikspolischefen Björn Eriksson om att han inte forskar utan bedriver tiden med att TV framträdande och deckarförfattande. De doktorander som haft förmånen att jobba för Leif GW uttrycker stor glädje för sin Professor.

Nu enligt rykten i Expressen så är SVT på väg att rekrytera denne legendariska professor som under sin karriär fått se polisen gå från en respekterad myndighet i världsklass till att bli en av Europas sämsta. Vi andra jägarkollegor kan inte annat än att beundra denne professor som lyckats få behålla sina vapenlicenser trots uttalat problem med alkohol och vi lyfter på hatten och önskar Leif GW lycka till på SVT!

Uppdatering 20100428: Nu verkar han gå till SVT.

6 kommentarer:

 1. Jag är dessvärre inte lika förtjust i GW, tycker att han är för mycket svävande i sina tyckanden. Och när han säger: Att så här det!Visar det sig inte vara så.

  Tror nog att hans professurtjänst mer kommit av att han håller hårt i socialdemokraternas partibok.

  Men GW är inte ensam i den politiska sandlådan. Alltför många som håller i rätt (oberoende partifärg) partibok har alltid större möjligheter att ta sig framåt, än de som inte gör det. De obstinata har frihet, men oftast inga fina styrelseplatser, eller andra välbetalda uppdrag!

  Men jag kan ha fel!

  SvaraRadera
 2. Visst är det så och glad påsk dig Ramona och ni andra. Det var ett försök med ett första april skämt.... Att Leif GW skulle vinna ett pris utomlands är ju helt otänkbart med tanke på hur illa Svensk polis fungerar.

  SvaraRadera
 3. Hahah, du är la go! Tack för att det inte var sant!

  Glad påsk på dig själv!

  SvaraRadera
 4. Jag själv är helt fascinerad av det faktum att han fick sparken efter Geijer skandalen men sedan fck komma tillbaka och få en professorstjänst där han inte skrivit en enda vetenskaplig artikel utan fått fria händer att skriva romaner och medverka i TV samtidigt som förfallet inom polisen fått fortgå. Jag fattar inte hur någon kan få behålla sitt jobb med dom premisserna.

  SvaraRadera
 5. Det som avslöjade skämtet för mig var redan när du skrev var "tillsammans med sin vän Guillou". Den vänskapen har nog omvandlats till merendels friktion.

  Jo även jag skulle ju gärna vilja veta vem som sitter i GW:s sax och vad denne snuskade sig med. Och varför griserierna hemligstämplas tills vi alla är döda. Nåja det senare är ju numera nästan rutin i statsapparaten.

  SvaraRadera
 6. Jojo och på hans egen hemsida står om hans priser:

  # Bästa svenska kriminalroman 1982
  # Bästa svenska kriminalroman 2003

  Detta har han dekorerats med, den fina professorn ;)

  SvaraRadera