torsdag 24 november 2011

Dead man walking

Har skrivit det förut och skriver det igen, Det vi ser är en parodi på representativ demokrati och principen 1 person - 1 röst. Internt i partiet gäller att föreningarna röstar och hur demokratiskt är det? Hela utnämningen av Juholt är/var en skandal och borde hört till det förgångna där man sammankallar en kongress för att med acklamation välja en redan utsedd person.

Nu har Håkan blivit intervjuad i AB och som vanligt trillar grodor ut. Inte en chans i helvetet att han blir någonting utöver den post han redan har. Högt självförtroende parat med intellektuell mediokrati och resultatet blir så här: Det som är positivt med all denna soppa förutom att sossarna inte är i regeringsställning är att förhoppningsvis kommer fler personer att upptäcka och inse att vårt system med representativ demokrati är förlegad och att vi gemensamt måste hitta fram till något bättre.

6 kommentarer:

 1. Jag har bekanta som är så kallade gråssosar och råkar veta att många partidistrikt hade egentligen bara ett krav. Ingen stockholmare som kan kopplas till kanslihushögern. De vi ser inokm partiet som går emot Juholt är just stockholms sossar från den så kallade kanslihushögern. Den här striden inom partiet måste förr eller senare komma för det har gäst under ytan under många herrans år. Bättre att det sker nu när partiet är i oposition än om det hade kommit under regeringsställning. Själv hoppas jag att vänsterfalangen vinner i så fall kommer jag kanske att rösta S för första gången i mitt liv i nästa val om de sedan kan passa på och rensa ut de värsta tokfeministerna ur ledande ställningar kanske jag tom blir medlem.//susanna svensson

  SvaraRadera
 2. Till Dacke
  Vad skulle vara bättre än representativ demokrati?
  Teokrati som i Iran?
  Visst kan populistiska personer få ett stort inflytande i en demokrati. Exempelvis har ju nästan alla länder i Europa maxat spenderingen av pengar som inte finns. Både vänster och borgerliga.
  Det enda absoluta korrektiv som finns är marknaden, ekonomin. Vid någon tidpunkt slår kamrern till och i imperativa ordalag säger nu måste plus och minus gå ihop.

  I Sverige har kommunerna ex vis en ofinansierad
  pensionsskuld på ca 250 Mdr. Att ha en ofinansierad pensionskuld är verkligen ett uttryck för populism. Under många, många bränt för mycket pengar då man struntat i sätta av riktiga pengar ty då skulle populisterna tvingats att prioritera annorlunda och då kanske inte bli återvalda.
  Men, käre Hr Dacke, vad är bättre än demokrati??

  SvaraRadera
 3. Ooooo! Skynda och läs. Doktor Håkan har sluppit lös på SvD Brännpunkt. Det är det nya partiprogrammet han presenterar kanske?
  I tredje stycket kan man ana att han irrar runt i fåfängt sökande efter sin medicin. (Dom förbannade borgarna har gömt flaskan och pillren i något privat apotek verkar det? Höghastighetståget mellan Borås och Göteborg verkar vara en hallucination framsprungen ur denna bristande medicinering. Åsikterna om utbildningsbehoven fyller också högt ställda krav inom grenen fotskottshumor. Jag strök under ca 30% av fyrspaltaren. Och jag skrattar fortfarande gott åt vår store reformator in spe.
  Sensation är väl skrivet i tredje spalten efter märket 3 "...förändringarna i regelverken... oavsett om de är gjorda av socialdemokratiska eller borgerliga politiker helt enkelt inte har fungerat". Det var som fan! Ändra inte i regelverken då skiter det sig tydligen även för sosseriet? Nu skall man höra? Kan bloggaren Sven Erland ha skrivit denna rappakalja?
  TJT

  SvaraRadera
 4. @Susanne: Visst finns det en stor spännvidd inom S och det fungerande så länge man hade makten då makten alltid berusar och besvärliga människor kunde flyttas runt och få attraktiva poster. Nu är man i en återvändsgränd och det kan mycket bli ännu mer splittring.

  SvaraRadera
 5. @Analytikern: Demokrati betyder folkstyre och jag anser att vi ska ha mer av den varan och inte låta megalomaner som Juholt och Berlusconi styra oss. I sverige har statsministern mycket makt och kan sitta om vi väljer på obegränsad tid vilket är olyckligt och hans makt borde begränsas.

  SvaraRadera
 6. @TJT: Tvivlar på att Juholt skrivit den själv. Någon i hans kansli har gjort det åt honom. Den är alldeles för välstrukturerad i all sin galenskap och floskler.

  SvaraRadera