tisdag 29 november 2011

Demokratin i Egypten och hemma
Så har det varit val och troligtvis så kommer Brödraskapet att få stort inflytande vilket många oroar sig för. Jag anser att radikaliseringen av hela mellanöstern är en reaktion på Israel i så måtto att Israel skapades av oss i väst och sedan gav araberna spö i ett antal krig och de blev riktigt förödmjukade och vad återstod för vapen att ta till? Religionen förstås. Se bara på bilder från 50 talet och framåt och notera antalet huvuddukar. Se den gordiska knuten i mellanöstern är att lösa Israel frågan dvs att omvärlden sätter press på Israel så att denna apartheidregim görs om och att mellanöstern kan normaliseras. Precis som 2 barn som slåss i sandlådan och inte kan komma överens är Israel och grannarna så internationell intervention är helt nödvändig precis som föräldrar eller andra vuxna måste gripa in vid bråket i sandlådan. Tyvärr håller USA fortfarande Israel under armarna och vinner Mitt Romney valet nästa år så kan vi hälsa hem för ytterliggare 4 år med mer murar och "hårda tag" mot terrorister. Så igår tycker jag i alla fall att man kan säga att valet i Egypten var en framgång och ett första steg på deras väg mot demokrati.

Hemma bubblar det också men inte som i Egypten men däremot är det flera som protesterar mot den interna partikulturen och dess brist på demokrati och insyn. Mycket bra och dessa modiga personer som får utstå spott och spe ska vi stödja. Ann-Marie Pålsson har gett ut en bok med namnet knapptryckarkompaniet i vilken hon ger Reinfeldt mycket kritik. Det hade känts bättre om hon avgått tidigare om hon nu var så missnöjd än att sitta av 8 år i riksdagen. Det solkar hennes bok tyvärr.

Så vad vi kan lära oss av dessa 2 länder? Jo att vi ständigt måste utveckla demokratin och inte ta den för given för då tar megalomanerna över och de tänker garanterat inte på dig och mig.

2 kommentarer:

 1. Du är lika inkompetent och imbecill som andra aningslösa nollor som har en nai övertyglese om att islamismen inte skulle frodats om det inte vore för Israel-palestina frågan.

  Åk ner till regionen, beblanda dig med folk, lär dig språket, sederna, kulturen men framförallt religionen islam så lär du bli grymt varse om var problemet ligger.

  Även om Israel helt sonika togs bort från området och lyftes bort från problemet skulle islamisterna aldrig hejda sin framfart.

  Det är endast vänsterpajaser och nyttiga idioter som du som har den verklighetsfrånvända övertyglesen. Sanningen är en helt annan, min lille vänster-islamist-kramare.

  Och nej, jag är inte jude, utan en som levt bland dem som vill sprida global jihad.

  SvaraRadera
 2. Självklart så försvinner inte idioterna i ett område på grund av att land försvinner, lika lite som alla puckon i Sverige inte försvinner för att Norge skulle upphöra. Men däremot skulle grogrunden försvinna men att det tar minst 3 generationer dvs 60 år minst för att vi ska kunna få en någorlunda normalt fungerande region.

  SvaraRadera