tisdag 15 november 2011

Et tu Brute

Som så ofta i historien så kommer knivhugget inifrån och denna gång från kommunalrådet i Sigtuna, Anders Johansson. Här kommer sågningen vilket inte lämnar mycket i övrigt att säga:

Har just lyssnat på HJ på lördagsintervjun. Det är så jävla illa. Vår ordf MÅSTE kunna ge TYDLIGA och SAMMA besked om välfärd/vinst oberoende vilken situation han är i, annars missar vi även detta gyllene läge. Han måste i ryggmärgen snabbt ha svaret på hur vi ser på över/underskott i statens budget i olika konjunkturlägen. Han måste VETA att samma skatt på arbete och pension är en diff på 17 mdkr och det inte är UTGIFT utan en INTÄKTSMINSKNING. Han kan inte heller säga att detta ska genomföras under mandatperioden, eller helst nästa år - det är helt OREALISTISKT. Vidare har han sagt till oss i PS att det finns en överenskommelse (skriftlig?!) med MP om upplägget på ev framtida SVT-debatter, om det är så, varför sa han då inte det? Detta bara på en 30-­min-intervju. Jag tycker inte att detta är värdigt mitt fina parti och vet inte om jag vill vara en del av ­förfallet.

och för att avsluta med K-G Bergström:

Juholt sa i en uppmärksammad Sveriges Radiointervju innan han blev partiledare att han inte skulle passa som sådan. Han var för yvig, ostrukturerad och hade inte kapaciteten, varken socialt eller politiskt.
Det är det träffsäkraste Juholt hittills sagt offentligt.

Tjja vad finns att tillägga? Nu har det gått så långt att Juholtarn inte bara är en driftkukku hos mig som han varit sedan 2010 utan hos alla politiska reportrar och ledarsidor plus interna motståndet. Hur han ska klara av detta med tanke på alla klavertramp hittills är för mig en gåta.

svd, dn, expressen,

5 kommentarer:

 1. Han klarar det inte. Hans tillfälliga räddningsplanka är avsaknaden av ett bra alternativ. Men priset att ha honom kvar blir snabbt högre. Därför är risken för en närmast panikartad nödlösning överhängande. Vilket kommer bli uppenbart vid nästa "affär" vilken den nu än blir.

  Det känns verkligen inte som att det finns en plan B i hans parti. Och det är tragiskt för oss alla eftersom politiken verkligen behöver en stark och aktiv opposition för att kunna fungera.

  SvaraRadera
 2. Visst är det så och det stämmer nog att det inte finns någon plan B då alla partiledare innan suttit många år.

  Läste lite om knivstickaren Anders Johansson och han var tydligen en av kandidaterna till partisekreterare men blev utmanövrerar av Juholt/Jämtin.....

  Undra hur lågt dom ska sjunka innan dom inser att dom inte är något maktparti framför andra längre.

  SvaraRadera
 3. J. kommer ryka innan valet 2014.
  Läsa gärna inläggen från en pigg sosse i Solna-- Johanna Graf.
  Hon tar upp en massa intressant ämnen ex vis maktmissbruk, pampar mm.
  Verkligen läsvärt.

  SvaraRadera
 4. Plan B kommer nog så fort som fallskärmsavtalet blir påskrivet. Det är ju oerhört slarvigt att han inte fått det gjort än .. eller är det några som bromsar den uppenbara kostnaden?? ;-)

  SvaraRadera
 5. Johanna är toppen, fler som henne och min blogg skulle vara en trist och grå plats!

  Glömde det med pengarna. Oskarshamnare är ju kända för att vara småsnåla!

  SvaraRadera