söndag 27 november 2011

Hur kunde det gå så fel?


Idag så möts vi igen av nya siffror som visar på dåligt förtroende för Juholt. Vem är förvånad. Denna blogg har förutsett detta långt innan han blev vald till partiordförande då han inte gjort ett bra jobb någonstans på vägen till detta toppjobb. Hur kunde han då bli vald? Detta kan bara Berit Andnor svara på, men det verkar som om gråsossarna i partiet efter Mona Sahlin var innerligt trötta på kanslihushögern och enda kravet då var en person som inte var associerad med denna grupp som styrt sedan Palme gick bort. Resultatet ser vi nu: Katastrof för alla utom Juholt ekonomiskt som kommer att komma ur detta nästan som miljonär. Fast det är ju partiet som betalar hans lön säger dom men vem betalar partiet? Det gör vi.

Systemet med representativ demokrati som vi har bygger på att de vi väljer kan fatta klokare beslut än oss själva och den grundtesen kan man verkligen ifrågasätta idag. Här kommer Juholt in som den idag livs levande bästa exemplet på att systemet havererat när personer redan som spermier kan bestämma sig för ett liv i politiken och aldrig behöver sätta sin fot där utanför. Nu kan man säga att Juholt haft ett jobb som fotograf och lokalredaktör men ändå inte. Alla inser att jobbet var riggat av rörelsen. Inte helt olikt ett annat land i Europa, Grekland.

Nu har också Expressen listat alla hans fadäser sedan han tillträdde ordförandeposten och får det till 14 stycken. Det är nog lågt räknat då så fort han öppnar munnen , flyger grodorna likt svalor fram över ängen. Lite kul detta med hans internationella engagemang som också smittat av sig lokalt i Oskarshamn och där småpåvarna åker som skållade råttor till Sydafrika för att bedriva solidaritetsarbete, givetvis med skattebetalarnas pengar.


Precis som de höga herrarna i Stockholm beter sig, så beter sig småpåvarna lokalt ute i landet och nyligen beviljade sig Juholts kompis Johan Persson i Kalmar en lönehöjning på 13% och sin moderatkollega Malin Pettersson 18%. Nu är de plötsligt så såta vänner och klarar av att styra Kalmar ner i skiten tillsammans. Att utse sina politiska motståndare till oppositionsråd är ju ett effektivt sätt att oskadliggöra den kommunala oppositionen och beslut kan enkelt beslutas i förväg så att onödig debatt avstyres. Detta är ett svek som mot oss väljare och då systemet är i fullt bruk så kommer det att bli svårt att avveckla.

Så vi kanske borde införa den av Anybodys eminenta förslag att de får i en slags idoltävlan vinna vår gunst?

Värre än fadäserna är ju att ingen kan peka på något han gjort INNAN han blev vald. Hur kunde man då välja honom?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar