torsdag 1 december 2011

Överlever Juholt helgen?

Jag har varit lyckligt förskonad från Svensk TV sista månaden och det har varit en fröjd att slippa alla politiskt tillrättalagda program och "experter" som på något förvånansvärt sätt verkar inte kunna bytas ut. Vem är inte trött på Göran Greider, Lena Melin och K-G Bergström? Nu så har jag tittat lite på nyheterna och debattprogrammen men de är så förvånansvärt förutsägbara. Förutom en sak: Nu har tydligen fördämningen brustit och det är ok att basha socialdemokraterna. Alla är så förvånade men förfallet har funnits under en längre tid och vi i Sverige har ju haft ett i det närmaste unikt fenomen att ett parti har kunna dominera så länge. Detta har berott på flera faktorer men en har ju varit att de borgerliga inte har varit lika trovärdiga. Nu är situationen den omvända enligt mig själv och nyligen gjorda undersökningar bekräftar detta.

Trots detta så har de intellektuella bedrivit en i det närmaste ett lämmeltåg ut ur socialdemokratins innersta krets och kvar står trojkan Juholt, Waidelich och Monica Green. Hur kunde det gå så illa och förstod inte Berit Andnor att trovärdigheten bygger på att de som representerar ett parti kan fatta klokare beslut än vi själva? Min förklaring och andras är nog att de mentalt fortfarande styr Sverige och att de bara ser en tillfällig svacka och att gräsrötterna ute i landet var innerligt trötta på kanslihushögern som regerat sedan Palme gick bort och att det skulle vara en traditionell sosse. Nu fick dom som dom teg men Juholt är egentligen bara en symbol för förfallet än förfallet själv och vi får väl se om han överlever helgen. Mitt tips är att han överlever då han precis om tidigare inte kommer att gå frivilligt då han nu nått sina drömmars mål. Det kommer att bli ett blodbad utan dess like och knivarna som vässats kommer att gå varm i detta parti med så höga ideal. Om man inte var cynisk innan så hur ska man tolka allt detta som att de som valt politiken som karriärväg slåss med näbbar och klor för att behålla sina positioner nu när skeppet sjunker? Solidaritet med sig själv sa bull, inte så snyggt sa Bill.

4 kommentarer:

 1. http://peterstrobl.blogspot.com/2011/12/socialdemokraterna-radslans-parti.html

  SvaraRadera
 2. Nu verkar det som om AB fått nys om den interna plotten. Av någon konstig anledning är det Ö & Ö. Verkar som om de ska offras nu för att visa sammanhållning och då lämnas de till vargarna att slitas sönder.

  SvaraRadera
 3. Juholt ryker mycket snart!
  Enligt referat i media så förhäver han sig hos Skavlan och anser sig vara absolut bäst ledare för sossarna.
  Ett tips till sosseledningen:
  Fixa ett schysst pensionsavtal till J. så ni blir av med honom.

  Det börjar bli pinsamt och lite uttjatat.

  SvaraRadera
 4. Fördelen med det som sker nu är att fler förhoppningsvis inser vårt systems svagheter vilka är att vi har fått en ny kader yrkespolitiker som inte representerar oss längre vilket systemet bygger på. Plus att sossarna 70 åriga dominans är över. Tyvärr så verkar det andra arbetarpartiet bli lika arrogant och matkfullkomligt så det blir att bekämpa dom snart.

  SvaraRadera