lördag 10 december 2011

Rädda grävlingen!


Vi i sällskapet mårddjur ser med fasa på hur hatet och mördandet fortsätter på grävlingar i storstäder. Nu aktuellt genom en mordkampanj iscensatt av Stockholms stad och de vill bevara sina kyrkogårdar. Vem var där först? Grävlingen eller människan? Givetvis grävlingen och den borde ha rätt att ströva fritt omkring i denna vackra omgivning utan att riskera sin död!

Grävlingen är viktig för ekosystemet och tas den bort, så får vi oreparerbara skador och en explosion av daggmaskar, vilket inte gynnar någon. Att de tar en och annan igelkott är bara naturligt och om man vurmar speciellt för igelkottar utgår bidrag från länsstyrelsen för ett säkert kottskydd och man kan även dressera hundar att skydda just igelkottar mot grävlingar så det är inget argument. Sedan vurmar även storstadsmänniskorna för salamandrar men vet inte var dom ska leta efter dom då de finns lite överallt och inte enbart på kyrkogårdar.

Så snälla alla engagera er nu mot denna slakt och rädda ett av våra fina djur! Tyvärr låter inte rovdjursföreningen oss att bli medlemmar. Det anser vi är ren rasism och har anmält till DO!

11 kommentarer:

 1. Vi från Dvärgbandmaskens Vänner tackar för detta viktiga inlägg i debatten.

  SvaraRadera
 2. Lol. Undrar hur det kan komma sig att vissa rovdjur är mer värda för vänstermiljömuppar än andra. Kan det vara så att alla djur som på något sett utgör ett reellt hot mot människan är värda lite mer än de som bara till nöds biter av en benet....? Har alltid ansett att det finns en viss grupp av människor i samhället som djupt och innerligt hoppas att vi alla skall dö snart, så ingen av misstag inser vilka inkompetenta efterblivna mähän de är. Att göra något åt sitt patetiska liv är inte möjligt. Nix, bättre att drömma om civilisationens kollaps.


  P.S Hur i ¤"¤)%?= lyckades jag missa att Dackefejden återstartat i mer än ett halvår? Grrr.... D.S

  SvaraRadera
 3. @Savecapitalism: Hur ett djur värderas är delvis kulturellt betingat och i vår kultur och i väst framförallt är ju hunden dom som står oss närmast och hunden vilda släkting är vargen = högst på skalan. Mård, järv, grävling, hermelin, iller, frett osv kan dö i drivor utan att folk bryr sig. Även vildsvin står inte högt i kurs och i närheten av mig dog 11 stycken samtidigt som blev överkörda av en lastbil och ingen tog bort dom så dom svällde och låg där och ingen reaktion alls förutom den sanitära. Tänk om motsvarande hade hänt en vargflock....

  Bloggen har varit dåligt igång men det ska bli ändring nu tänkte jag.

  SvaraRadera
 4. Mats Lindqvist från kyrkogårdsförvaltningen verkar inte vara direkt kunnig. Kallar svarthätta för "liten mesfågel" när det i själva verket är en sångare. Så hans beskrivning av grävlingar som kallblodiga igelkottsmördare känns inte direkt trovärdig. Lämna dessa vackra mårddjur i fred.

  SvaraRadera
 5. Plus att salamandrar inte kan trivas i en steril kyrkogård som egentligen mer är en biologisk öken. Det finns salamandrar på många ställen i Stockholmsområdet men man måste vara intresserad och titta efter på de rätta ställena. Går det att polisanmäla denne Mats?

  SvaraRadera
 6. Grävlingar är väldigt hårda djur, när de blir påkörda kvaddas bilen totalt och människorna dör. Då haltar de skamset iväg till närmaste kyrkogård och gräver sin egen grav.

  SvaraRadera
 7. Dacke!

  Tänk att det är en sådan skillnad på vilda djur i stan och vilda djur på landet. Djuren borde väl i konsekvensens namn vara lika viktiga att bevara om de bor i stan eller på landet? De som kämpar för vargstammen på landet borde i konsekvensens namn även kämpa för grävlingsstammen på landets kyrkogårdar, även om de ligger i stan.

  SvaraRadera
 8. Så kan man tycka. Vi får ser vad rovdjursföreningen resp naturskyddsföreningen säger. De är vidtalade via epost.

  SvaraRadera
 9. Du blir nog besviken. SNF vill bara ha Dina pengar och rovdjursföreningen detsamma plus att Du skall mata deras vargar med Dina hundar, hästar och får och vildsvin och älgar och rådjur.

  Såg att Reinfeldt haft besök av tre mörkhyade fredsprisdamer i dag. Lite negerbyråd då. Knugen fick visst inte vara med - han kanske hade missförstått situationen och rockat loss vid kaffet? ;-)

  MVH/TJT

  SvaraRadera