söndag 4 december 2011

Är samtliga statsvetare i (S)verige imbicilla?


Vi matas ständigt av dessa allvetare åsikter om ditt och datt i media. Sällan eller aldrig så kommer någon djupsinnig analys utan det är dagspolitiken som ska avhandlas hela tiden. Man kan verkligen undra hur det står till med oberoendet på de Svenska universiteten. Värst är Professor Ulf Bjereld som var bokstavsbarn och som nu har kommit förbi detta och är medlem i f.d. broderskaparna och som även bloggar dagligen om ditt och datt. Inte en vetenskaplig referens och framförallt inte en referens till den vetenskap som verkligen gått framåt de sista 20 åren, dvs kunskapen om oss som däggdjur och ingående i primaternas grupp.

Idag så skriver då en kollega till honom Tommy Möller på DN debatt där han menar att krisen inom S får påverkningar på den svenska demokratin och då i negativ bemärkelse. Ett mycket märkligt påstående då det kan ju inte ha undgått någon att den interna demokratin inom sosseriet är minst sagt bristfällig parat med deras långa symbios med statsmakten så vore det ju en välgärning om bägge dessa avarter försvinner. Sedan finns det inte ett självändamål att just sossarna ska finnas kvar, ingen alls faktiskt då de ideer som sossarna representerar är universella egenskaper och finns finns primater såsom, makaker, schimpanser, orangutanger, gorillor och inte minst bland Bonoboer, dvs en känsla för rättvisa. Det vill säga att de ledord som olika ideologier har som sina rättesnören finns i alla oss i mer eller mindre grad, precis som hos andra primater, det vill säga att de är miljoner år gamla och har utvecklats evolutionärt för att det gynnat oss som arter. Denna kunskap måste in i dagens demokratiska system så att vi kan gå vidare från detta larviga "vi har rätt, ni har fel" slagorden som inte tar oss som art någonstans.

Det verkar som om många i statsförvaltningen vill ha sossarna tillbaka som på den gamla goda tiden. Man kan undra varför? Kan det vara så att de gynnades speciellt?

6 kommentarer:

 1. Svenska folket är imbecillt, hur förklarar du annars att Juholt och Cirkus-Fredrik kan leda de två största partierna med snarlik politisk agenda.

  SvaraRadera
 2. Onekligen ett starkt argument ;)

  SvaraRadera
 3. Det viktigaste i meritförteckningen har alltid varit partiboken. Dom har allihop rätt partibok och dessutom avskaffade Palme tjänstmanna-ansvaret. Sossarna har aldrig utvärderat eller avskaffat en enda myndighet. Dom har bara skapat nya när någon som Juholt måste undan så löstes det genom att inrätta någon ny myndighet som kunde neutralisera och försörja rikligen någon som blivit för besvärande i det offentliga livet. Landshövdingestolarna är ju alldeles för fåtaliga när mindre än hälften av befolkningen arbetade i den produktiva sektorn så som det varit de senaste 60-70 åren så behövdes ju resten sysselsättas. Vi har chefer för stängsenämnden och för Svensk Hemslöjd och alla sorter egendomliga företeelser. Snart kommer vi nog att få en generaldirektör för Kungliga Vargverket också men man kan nog inte skapa den myndigheten genom att avlöva länsstyrelserna vargpersonal och samla dem under den nya GD. Synd för det är ju bra folk som redan behärskar den svåra konsten att ljuga så tungan svartnar och blåa lågor vinkar runt storkäftarna.
  MVH TJT

  SvaraRadera
 4. Onekligen lite Grekland över sossarna. Ska blogga om det imorgon och ta upp Juholts version av Grekland, Oskarshamn.

  SvaraRadera
 5. Bjereld polar med Marie Demker - låtsasprofessor i stadsvetenskap i Göteborg.
  Demker skickas alltid fram för att presentera eller försvara politiskt korrekta slutsatser inom områden där det råder beröringsskräck och där befolkningen måste "uppfostras"!

  Bjerled och Demker - ett typiskt radarpar i dagens infantila och mjäkiga diskurs i landet lagom!

  SvaraRadera
 6. Intressant och tack för informationen. Kollade hennes wiki och det stämmer som du säger, hennes "forskning" är precis lika grund som Bjereld. Ett klassiskt radarpar i sosse-apparatens omsorg.

  undra hur många hundra låtsasprofessorer vi har i Sverige? Jag känner i alla fall en riktig men han är professor i matematik!

  SvaraRadera